Rīgas pašvaldība jau otro gadu aicina piedalīties konkursā “Rīgas drosmes grants”

Rīgas domes izveidotā programma “Rīgas drosmes grants” piedāvā gudrās naudas atbalstu, piešķirot katram no 25 programmas laureātiem finansējumu 2000 EUR apmērā un nodrošinot sadarbību ar kādu no septiņiem Rīgā esošajiem augstskolu biznesa inkubatoriem.

Preses konference par  “Rīgas drosmes grants” un  “Ideju kausa” konkursu notiks š.g. 8.augustā plkst. 11:00, konceptuālajā mākslas telpā “D84”, Berga Bazārā, Dzirnavu ielā 84. Pasākumā piedalīsies Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Dāvis Bičkovičs un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Rīgas drosmes grants” konkursa rezultātā grantus saņems 25 programmas laureāti, kas ar savu biznesa ideju piedalīsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētajā biznesa ideju konkursā “Ideju kauss”. Rīgas pašvaldības kopējais piešķirtais finansējums “Rīgas drosmes grants” programmai ir 50 000 EUR. Granta izlietojumu administrēs Rīgā esošie augstskolu – Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Ekonomikas kultūras augstskolas, Banku augstskolas, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA”, Rīgas Stradiņa universitātes un Biznesa augstskolas “Turība” – biznesa inkubatori. Granta saņēmēji sadarbībā ar biznesa inkubatora mentoriem attīstīs savu biznesa ideju, izmantojot piešķirto finansējumu.

Grantam drīkstēs pieteikties fiziskas personas ( vai personu grupa līdz 4 cilvēkiem), kuras ir sasnieguši 18 gadu vecumu un būs izturējuši konkursa “Ideju kauss” pirmo kārtu. Granta pretendenti savus projektus klātienē prezentē Rīgas biznesa inkubatoru pārstāvjiem, lai noteiktu Inkubatoru gatavību sadarbībai ar katru no idejām.

Pieteikšanās konkursam “Ideju kauss” norisināsies no 8.augusta līdz 8.septembrim mājaslapā www.idejukauss.lv.

Informācijai par konkursu un tā gaitu var sekot līdzi  www.investeriga.lv/jaunuznemeju-atbalsts/rigas-drosmes-grants/, “Rīgas drosmes grants” Facebook un Twitter lapās.