Radio raidījums “Ar atgriešanos” – Latgale kā iespēju zeme?

Šajā  raidījumā iepazīstināsim ar diasporā un  pie mums notiekošajām sociālajām, ekonomiskajām un kultūras aktualitātēm. Turpināsim  tēmu par atgriešanos uz dzīvi Latvijā.

Patlaban ārzemēs pastāvīgi dzīvo aptuveni 370 tūkstoši Latvijas valstspiederīgo, tostarp pēdējo piecpadsmit gadu laikā aizbraukuši vairāk nekā 200 tūkstoši iedzīvotāju. Taču aizvien lielāks skaits domā arī par atgriešanos. Kā liecina 2015. gadā veiktais pētījums  pārliecību vai vismaz vēlēšanos atgriezties Latvijā piecu gadu laikā  izteica 18% izbraukušo  latviešu, mazāks bija uz ārzemēm izbraukušo cittautiešu īpatsvars kas vēlētos atgriezties.  Pieci gadi  drīz būs pagājuši un nepieciešami jauni dati par tiem kas ir atgriezušies un cik liela ir vēlme atgriezties. Bet kur es strādāšu un dzīvošu? Vai manu ārzemēs iegūto izglītību atzīs Latvijā? Kā es varu iekārtot savu bērnu skolā vai bērnudārzā, vai man pienākas sociālā apdrošināšana un kas notiks ar manu uzkrāto pensiju ārvalstīs – tie ir praktiski jautājumi, kas rodas cilvēkiem, kuri plāno vai ir jau nolēmuši atgriezties uz dzīvi Latvijā.

Latgales plānošanas reģionā par remigrantu informēšanu atbild Astrīda Leščinska, viņu arī esam aicinājuši uz sarunu par to,  kāds pašlaik izskatās Latgales darba tirgus, vai  Latgale ir iespēju zeme  tiem, kas nolēmuši atgriezties?

Reģionālā radiostacija „Divu krastu radio” raida 90,1 fm Daugavpils un 96,9 fm Jēkabpils frekvencēs, radio „Ef-Ei” 91.4 fm Rēzeknē

Raidījums “Ar atgriešanos”  gatavots ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālo atbalstu no valsts budžeta līdzekļiem.

Audio failu var noklausīties ŠEIT

Daugavpilszinas.lv