Pagarina projektu iesniegšanas termiņu ERAF atbalstam ražošanas telpu un infrastruktūras attīstīšanai; notiks seminārs

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir pagarinājusi termiņu projektu iesniegšanai Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalsta saņemšanai ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai līdz 30. aprīlim. Par projektu atlases jautājumiem notiks papildu seminārs 15. aprīlī.

Programmā, kur iespējams saņemt ERAF atbalstu ražošanas ēku būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgu, termiņš projektu iesniegšanai pagarināts par divām nedēļām – projektu iesniegumus CFLA pieņems līdz š.g. 30. aprīlim.

Seminārs notiks š.g. 15. aprīlī Rīgā, Doma laukumā 4, ALTUM telpās. Pieteikšanās (līdz 11. aprīlim) un darba kārtība semināram pieejama CFLA tīmekļa vietnē. Semināra norisi būs iespējams vērot arī interneta tiešraidē.

Projektu iesniedzēji var būt komersanti vai nodibinājumi, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un iznomāšanu ražošanas vajadzībām, apstrādes rūpniecības un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares mazie un vidējie komersanti, kas būvē ražošanas telpas savām vajadzībām, kā arī ostas pārvaldes. Rīgas plānošanas reģionā apstrādes rūpniecībai jābūt augstas pievienotās vērtības nozarē.

Vienam plānošanas reģionam pieejamais ERAF finansējums ir 5 088 784 eiro; Kurzemes, Latgales, Vidzemes vai Zemgales plānošanas reģionā vienam projektam maksimālais ERAF finansējuma apmērs ir 1 500 000 eiro, Rīgas plānošanas reģionā – 5 088 784 eiro.

Detalizēti projektu iesniegumu atlases nosacījumi pieejami Ministru kabineta 25.09.2018. noteikumos Nr. 612.

ERAF atbalsts ražošanas telpu attīstībai paredzēts darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 3.1.1. specifiskā atbalsta mērķa “Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs” 3.1.1.5. pasākuma “Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai” otrās projektu atlases kārtas ietvaros.