Nevalstiskās organizācijas aicinātas pieteikties dalībai Saeimas un NVO forumā

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai ikgadējā Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumā, kas notiks 10.jūnijā Saeimas namā. Šogad forumā plānots kopīgi meklēt ilgtspējīgus risinājumus valsts attīstībai vairākās jomās, kurām izvēlējušās pievērsties 13.Saeimas komisijas un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Forumā dalībnieki varēs piedalīties sešās tematiskajās diskusijās, runājot par jautājumiem, kas skar pilsoniskās sabiedrības ilgtspēju, ilgtspējīgas un demokrātiskas pašvaldības, depozītsistēmas ieviešanu Latvijā un vides aizsardzību, ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu līdz 2030.gadam izpildi Latvijā un sadarbību ar NVO, lobēšanas regulējumu un praksi, kā arī sabiedriskā medija uzdevumus un neatkarību.

Pēcpusdienā tiks sniegti ziņojumi par darba rezultātiem.

Pieteikties forumam var elektroniski saitē docs.google.com/forms/d/1JZO-mVNwk9dYjpm5rVSrP1He1B_suY4KRuDSKWNLOe4/edit līdz 31.maija pulksten 16.00. Lūdzam ņemt vērā, ka dalībnieku skaits sesijās un forumā kopumā ir ierobežots.

Foruma norisei varēs sekot līdzi arī tiešsaistē www.saeima.lv.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis būs trīspadsmitais Saeimas un NVO forums, un to organizē parlaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.

Saeimas Preses dienests