VKKF uzsāk projektu pieņemšanu mērķprogrammā „Ārvalstu koncertturneju un neakadēmiskās mūzikas festivālu atbalsts”

No šā gada 1. marta līdz 29. martam pulksten 12.00 Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) pieņems projektus mērķprogrammas „Ārvalstu koncertturneju un neakadēmiskās mūzikas festivālu atbalsts” konkursā.

Šāda veida mērķprogrammas projektu konkurss notiks pirmo reizi, un konkursa virsmērķis ir stiprināt Latvijas mūzikas industrijas kā nozīmīgas radošo industriju un tautsaimniecības nozares konkurētspēju un eksportspēju, atbalstot ieiešanu ārvalstu tirgos, kā arī atbalstīt Latvijas mūzikas izpildītājus un veicināt jaunradi.

Programmā paredzēts atbalstīt mūzikas izpildītāju (solo vai apvienību, kurā ir ne vairāk par 20 dalībniekiem) uz eksportu vērstu koncertdarbību, kas veicina Latvijas mūziķu atpazīstamību un ekonomisko potenciālu izvēlētajos mērķa teritoriju tirgos, kā arī atbalstīt nozīmīgus, nekomerciālus neakadēmiskās mūzikas festivālus, kas vērsti uz plašu mērķauditoriju, veicina jaunradi un Latvijas mākslinieku atpazīstamību.

Konkursa rezultāti būs zināmi pēc 27.04.2018. Iesniegtos pieteikumus vērtēs ekspertu komisija – Agnese Cimuška – Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/ Latvijas Mūzikas eksports izpilddirektore, Gints Putniņš – Latvijas Pasākumu producentu asociācijas loceklis, Liena Grīna – Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore, Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/ Latvijas Mūzikas eksports valdes locekle, Zanda Jaunskunga – Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas vecākā referente, Inese Zagorska – Vidzemes koncertzāles „Cēsis” mākslinieciskā vadītāja, Indriķis Veitners – JVLMA asociētais profesors, džeza katedras vadītājs.

Informācijai: Jana Vērdiņa, VKKF sabiedrisko attiecību speciāliste, t.29144379, 67509944