Seminārs mājražotājiem un Viļakas novada “Rekovas dzirnavu” un z/s “Alefrons”” apmeklējums

Seminārs mājražotājiem un  Viļakas novada

SIA LLKC Balvu nodaļa aicina gan reģistrētos, gan topošos mājražotājus un cilvēkus ar dažādiem interesentiem piedāvājumiem un nodarbēm apmeklēt mājražotāju grupu konsultāciju “Mājražotāju sadarbības un kopdarbības iespējas un labā pieredze iedvesmas veicināšanai”!

Semināra mērķis: sniegt jaunas idejas, skaidrojumus un praktiskus piemērus lauku iedzīvotājiem, lai rosinātu uzsākt uzņēmējdarbības gaitas laukos.
Seminārā piedāvās idejas, ieteikumus un nosacījumus mājražotājiem.
Informatīvais pasākums notiks 17. septembrī plkst. 10:00 Balvos, Brīvības iela 46a (2.stāva zāle), pēc kafijas pauzes ieturēšanas, plkst. 12:30 dosimies pie Viļakas novada, Šķilbēnu pagasta, Rekovas ciema uzņēmīgajiem saimniekiem.

Kā lektores pirmajā daļā ir uzaicinātas LLKC uzņēmējdarbības konsultantes. no Jelgavas nodaļas — Videga Vītola, kura specializējusies lauku tūrismā un pārtikas amatniecībā un kurai ir pieredze darbā ar lauku uzņēmējiem un lauksaimniekiem. Savukārt no Dobeles – Raimonda Ribikauska, kura veicinājusi mājražošanu regulējošās likumdošanas sakārtošanu, izstrādājusi mikrokredītu programmu lauku sievietēm – uzņēmējām, un kura ikdienā aktīvi konsultē un iedrošina lauku iedzīvotājus sākt savu biznesu.
Lektores dalīsies zināšanās par tūristu uzņemšanu, savās saimniecībās un produkta stāsta veidošanu, dažādajām tūristu grupām, degustāciju organizēšanu, sadarbību ar citiem lauku uzņēmējiem.
Mājražošanas apvienošanai ar lauku tūrismu ir savi ieguvumi: atpazīstamības iegūšana; iespēja attīstīt papildus pakalpojumus – degustācijas, meistarklases; iespēja klientam pašam redzēt, kā top produkts, ko viņš iegādājas; laika un naudas līdzekļu ietaupījums un citi.

Vairāk par lektoriem:
• Videga Vītola – LLKC Jelgavas nodaļas uzņēmējdarbības konsultante, kas aktīvi atbalsta mājražošanu, sniedzot vērtīgus padomus tiem, kuri vēlas ar to nodarboties. piedalījusies pazīstamā LLKC izdevuma “ Ceļvedis mājražošanā” tapšanā. (www.zm.gov.lv/public/ck/files/PVD/celvedis_majrazosana.pdf). Sekmējusi arī Leader sadarbības projekta “Vietējo ražotāju konkurētspējas, sadarbības un atpazīstamības veicināšana” ietvaros izveidot kopīgu tūrisma maršrutu “Zemgales saimnieces aicina ciemos!”. Videgas atzinums — “ Ir prieks vērot, kā cilvēki pārvar nedrošību un sāk savu ceļu mājražošanā. Līdz ar šo grāmatu mums, konsultantiem, būs vēl labāka iespēja dot padomus visiem interesentiem, jo varēsim kopīgi analizēt tajā minētos piemērus, izprast dažādo aprēķinu līkločus un likuma prasību patieso sarežģītību. ”.
• Raimonda Ribikauska – LLKC Dobeles nodaļas uzņēmējdarbības konsultante, Atzinības Krusta kavaliere, augstajam apbalvojumam izvirzīta par ilgstošu darbu Bauskas un Dobeles novados mudinot, iedrošinot, ar padomu palīdzot uzsākt biznesu un noticēt pašam sev. Raimonda uzsver, ka informācija ir pašlaik pieejama daudzviet, tādēļ arī cilvēkam pašam jāiziet no mājas un jāseko tam, kas aktuāls viņa lauciņā notiek.

• Pasākuma otrajā daļā būs iespēja viesoties Viļakas novada Šķilbēnu pagasta Rekovas ciemā, kur viesmīlīgie saimnieki “ Rekovas dzirnavās” un zemnieka saimniecībā “ Alefrons”, dalīsies pieredzē par LEADER programmā realizētajiem projektiem, ar kuru atbalsta palīdzību iegādājušies dažādas dārzeņu, augļu un ogu, piena un gaļas pārstrādes iekārtas, kā arī labiekārtojuši ražošanas telpas savu sapņu īstenošanai.

Dalība pasākumā bezmaksas.

Interesentiem vēlams jau iepriekš sagatavot jautājumus par sev interesējošām tēmām mājražošanā un lauku tūrismā, kā arī aicināti ņemt līdzi kādu no saviem mājražojumiem, iepazīstināt ar sevi un saviem ražojumiem, pastāstīt, kas iedrošināja iziet tirgū.
Informācijai kontaktpersona — Nora Boka, LLKC Balvu nodaļas Lauku attīstības konsultante, tālr. 27874785 vai e-pasts: nora.boka@llkc.lv.