Rēzeknes novada pašvaldība aicina visus piedalīties Rēzeknes novada dienu pasākumos

Nedēļas nogalē Rēzeknes novada pašvaldība aicina visus piedalīties Rēzeknes novada dienu pasākumos. Novada dienu pasākumi tradicionāli sāksies Ančupānu ielejā (kartodromā) 21. jūlijā.

Kā parasti, būs plaša pasākumu programma, kurā būs gan sportiskās aktivitātes, gan koncerti un pasākumi bērniem un pieaugušajiem. Tradicionāli novada diena sāksies ar strītbola sacensībām. Spēkā un izveicībā sacentīsies Rēzeknes novada stiprākie vīri, bet jauna aktivitāte būs Sievu nešana kalnā. Jau otro gadu pašus jaunākos Rēzeknes novada iedzīvotājus aicinās Mazuļu rāpošanas sacensības. Visā dienas garumā notiks mājražotāju un amatnieku tirdziņš, bet no 15.00 līdz 17.00 – vēl nebijis pasākums Latgolys garšu cymuss, kur novada pagastu pārstāvji iepazīstinās ar dažādu tautu virtuvi, bet  ciemiņi no Baltkrievijas piedāvās nogaršot baltkrievu nacionālos gardumus.

Vakarpusē, kā parasti – svētku koncerts “Sovā saimē, sovā nūvodā”, kurā uzstāsies vietējie pašdarbības kolektīvi un ciemiņi, kā arī tiks godinātas talantīgākās, aktīvākās un stiprākās ģimenes. Līdz pat rīta gaismai turpināsies koncerts Ančupānu ielejā –  uzstāsies “Tautumeitas”, “Bermudu Divstūris”, “Dakota”, Juris Kaukulis un “Jauno Jāņu Orķestris”, Latgalīšu Reps un citi populāri mūziķi.

12.00 – 14.00    Strītbols

13.00 – 15.00    Rēzeknes  novada  stiprākais lauku vīrs (Pagastu stiprinieki komandās pa divi veiks dažādus izturības pārbaudījumus, lai noskaidrotu, kurā Rēzeknes novada pagastā dzīvo stiprākie vīri)

15.00 – 20.00   Piedzīvojumu taka (Atrakcijas un stafetes bērniem)

13.00    Mājražotāju un amatnieku darinājumu tirdziņš

15.00 – 17.00     Garšu svātki  “LATGOLYS  CYMUSS”

15.30 – 16.00     Sievu nešana kalnā

16.00 – 17.00     Mazuļu  rāpošanas  sacensības (mazuļiem līdz divu gadu vecumam),

18.00 – 20.00    Orientēšanās labirints

17.00 – 18.30    Koncerts  “Sovā saimē, sovā nūvodā”

Svētku uzrunas, ārvalstu sadraudzības delegāciju prezentācijas, Rēzeknes novada ģimeņu konkursa uzvarētāju godināšana, novada māksliniecisko kolektīvu koncerts, tirgotāju sumināšana

19.00 –03.00 Svētku koncerts (Tautumeitas, Bermudu Divstūris,  Dakota, Juris Kaukulis un Jauno Jāņu orķestris”, Latgalīšu reps, The Beatles Tribute, Covers Crew).

Ieeja uz visiem pasākumiem Ančupānu ielejā bez maksas.

Rēzeknes novada svētki turpināsies 22. jūlijā Lūznavas muižā ar mākslas un garšu festivālu – Mākslas pikniku, šis pasākums notiek jau trešo gadu un ir ieguvis lielu popularitāti starp tuviem un tāliem ciemiņiem.

Mākslas piknika laikā no plkst. 13.00 līdz 22.00 Lūznavas muižā un tās parkā mīsies mūzikas, teātra, laikmetīgās dejas, meistarklašu, ēšanas prieku un citas norises, ļaujot nesteidzīgi pavadīt notikumiem piepildītu svētdienu Rēzeknes novadā ar ģimeni un draugiem. Mākslas piknika mūzikas programmā sarūpētas grupu “Pērkons”, “Bez PVN”, “Rahu The Fool”, “Tangoriginales”, Evilenas Protektores džeza kvarteta, “Žvūrgzdyni” un citu uzstāšanās, kā arī neiztrūkstoši viesi no ārvalstīm – šoreiz “Baltic Guitar Quartet” no Lietuvas un multi-instrumentālists Silver Sepp no Igaunijas. Jau tradicionāli būs skatāma kino festivāla “2 ANNAS” filmu programma, kā arī piedzīvojamas laikmetīgās dejas, laikmetīgā cirka un leļļu izrādes lieliem un maziem. Neiztrūkstoša piknika daļa būs mākslas plenērs.

Mākslas piknika norise papildināta arī ar jaunām aktivitātēm – pirmo reizi tiks izņemts jaunais muižas keramikas apdedzināšanas ceplis, tāpat pirmo reizi muižas parka dīķos būs iespēja izmēģināt braukšanu SUP dēļiem, kā arī vesela pasākuma sadaļa veltīta jaunākajai latgaliešu literatūrai. Būs vērojami arī cirka studijas priekšnesumi, apskatāmi retro spēkrati, izmēģināma šaušana ar loku un iespēja piedalīties citās norisēs. Viena no svarīgākajām piknika sadaļām neiztrūkstoši ir arī ēdiena prieki – tos ikviens nesteidzīgi varēs darīt gan īpaši ierīkotajās piknika vietās, baudot līdzi paņemto piknika grozu saturu, gan izgaršojot vietējo ēdinātāju piedāvājumu.

Ieejas maksa Mākslas piknikā – 3 eiro.

Pasākumu laikā publicitātes vajadzībām tiks veikta fotografēšana un filmēšana.

Informāciju sagatavoja Rēzeknes novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Selecka, tel.: 64607198, e-pasts: diana.selecka@rezeknesnovads.lv