Reģionu sarunas par labklājību Latgalē norisināsies Preiļos un Rēzeknē

Latvijas Banka 2018. gada pavasarī Latvijas reģionu pilsētās tiksies ar iedzīvotājiem, lai diskutētu par to, kā vairot turību Latvijā un kā to paveikt, izmantojot tādus instrumentus kā zināšanas, nauda un prognozējama ekonomiskā politika.

Ikviens interesents aicināts uz tikšanos plkst.11.30 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, kur Latvijas Bankas ekonomists Andris Strazds sniegs prezentāciju “Kā mainās pasaule un ko tas nozīmēs Latvijai?”

Preiļu kultūras centrā plkst. 17:00 notiks tikšanās ar Latvijas Bankas vadības pārstāvjiem – padomes locekli Edvardu Kušneru, valdes locekli, Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītāju Jāni Blūmu un ekonomistu A. Strazdu. Sarunas tēma – “Kas darāms, lai cilvēki nebrauktu prom no Latgales?”, tajā piedalīsies arī Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.
Sarunu vadīs “Latvijas Avīzes” žurnālists Ivars Bušmanis. Tiešraide – “Latvijas Avīzes” ziņu vietnē www.la.lv un bank.lv

regionu sarunas logo Preili Rezekne 641x66

Latvija sagaida savu 100 gadu jubileju kā brīva un eiropeiska valsts ar tirgus ekonomiku, stabilu valūtu un modernu finanšu sistēmu, ar vairākiem pasaules tirgū atpazīstamiem uzņēmumiem. Arī ar lielākajiem valsts un tās iedzīvotāju ienākumiem Latvijas vēsturē. Tomēr 100 gadu jubileja iezīmē nevis drošu izaugsmes perspektīvu, bet gan vairākas krustceles tautsaimniecības attīstībā, kur gan pašu izvēles, gan objektīvu pasaules norišu ietekme izšķirs, vai mums būs nevis vairāki, bet daudzi veiksmīgi eksportējoši uzņēmumi, vai mūsu bērni dzīvos pārtikušā valstī un vai izvairīsimies no iedzīvotāju skaita tālāka sarukuma, nevienlīdzības saglabāšanās, reģionu panīkuma u.c. problēmām.

Tāpēc Latvijas Banka valsts 100 gadu jubilejas pasākumu ietvaros 2018. gada pavasarī “Reģionu sarunās par labklājību” visu Latvijas reģionu pilsētās tiksies ar iedzīvotājiem un pašvaldību līderiem, uzņēmējiem un augstskolu mācībspēkiem un studentiem, lai diskutētu par to, kā vairot turību Latvijā un kā to paveikt, izmantojot tādus instrumentus kā zināšanas, nauda un prognozējama ekonomiskā politika. Šī programma tiks īstenota sadarbībā ar “Latvijas Avīzi”, kam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze reģionālu diskusiju veidošanā, un sadarbībā ar pašvaldībām.

Vienlaikus ar sabiedrības iesaisti diskusijā par Latvijas tautsaimniecības nākotnes veidošanu “Reģionu sarunas par labklājību” iekļausies plašākā nacionālās centrālās bankas darbības virzienā – intereses rosināšanā un izpratnes veicināšanā par ekonomikas un finanšu jautājumiem. Kā nozīmīgākos projektus šajā jomā vērts minēt interneta vietni “Naudas skola”, zināšanu centru “Naudas pasaule”, ekonomikas mācību līdzekļus un seminārus skolotājiem, lekciju programmu ekonomikā un finansēs studentiem. Nacionālā centrālā banka ir arī valdības un parlamenta konsultante naudas politikas jautājumos.