Pr. Andrim Ševelim MIC piešķirts Polijas Republikas Nopelnu Krusts

28. jūnijā Polijas Republikas prezidents Andžejs Duda vizītes laikā Daugavpilī piešķīra valsts apbalvojumus Latvijā dzīvojošiem pilsoņiem par ieguldījumu vienotības un sadarbības veicināšanā starp tautām.

Starp apbalvotiem bija Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankēvičš, kurš saņēma Polijas Republikas Nopelnu Ordeņa oficiera krustu par izciliem nopelniem Baznīcas labā Austrumos kā arī poļu kultūras un tautas tradīciju veicināšanu un darbību poļu minoritātes labā

 

Starp garīdzniekiem, kas saņēma apbalvojumus no prezidenta rokām bija arī Krāslavas prāvests pr. Eduards Voroņeckis, kurš saņēma Nopelnu Ordeņa kavaliera krustu un pr. Andris Ševels MIC, Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests, kurš saņēma Nopelnu Sudraba Krustu.
Uzrunājot klātesošos, Polijas prezidents uzsvēra, ka apbalvojot tos, kuri nesavtīgi kalpoja Latvijā dzīvojošu poļu labā, nevar nepamanīt arī garīdzniekus. Ticība ir mūsu civilizācijas fundaments un bieži vislielākajās grūtībās ticība bija gandrīz vienīgais iemesls, lai nepadotos.

Polijas Republikas Nopelnu Ordenis ir civilais apbalvojums, kas tiek piešķirts ārzemniekiem un ārzemes dzīvojošiem Polijas Republikas pilsoņiem, kuri ar savu darbību veicināja starptautisko sadarbību kā arī Polijas Republikas vienotību un sadarbību ar citām tautām. 

Nopelnu krusts ir civilais apbalvojums, kas tiek piešķirts tiem, kuri strādāja Polijas valsts un pilsoņu labā ne tikai pildot savus pienākums, bet arī darbojoties ārpus savu parastu pienākumu robežām.

Sirsnīgi sveicam mūsu Romas Katoļu Baznīcas garīdzniekus un vēlam panākumus arī turpmākā darbībā.