“LUC Biznesa mēnesis” tiekas ar jauniešiem Rugāju un Balvu novados.

“LUC Biznesa mēnesis” tiekas ar jauniešiem Rugāju un Balvu novados.

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra (LUC) speciālisti turpina tikties ar Latgales reģiona vidusskolu jauniešiem pasākuma “LUC biznesa mēnesis” ietvaros. Šī pasākuma devīze – īsteno sapni par savu biznesu. Pasākums ir laba iespēja jauniešiem gūt jaunas zināšanas par uzņēmējdarbību, motivē attīstīt savus talantus un liek padomāt par iespēju, pašam nākotnē kļūt par uzņēmēju un īstenot savas biznesa idejas.

16.oktobrī LUC speciālisti un uzaicinātie uzņēmēji Arnita Melberga un Andris Ločmelis viesojās Rugāju novada vidusskolā un  Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrā, kur tikās ar Balvu Valsts ģimnāzijas un Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas jauniešiem.

Pasākumu laikā jaunieši tika iepazīstināti ar LUC darbību un pieejamiem pakalpojumiem. Rēzeknes inkubatora pārstāve sniedza ieskatu inkubatora darbībā un jauno uzņēmēju iespējām saņemt atbalstu.

Jauniešiem pašiem bija iespēja piedalīties interaktīvā spēlē un atbildēt uz 16 jautājumiem, gan par sava novada pašvaldības budžetu un uzņēmējiem, gan par uzņēmējdarbības jautājumiem.

Lai jauniešiem būtu iespēja labāk izprast uzņēmējdarbību, pasākumos savā pieredzē dalījās pirtniece un mājražotāja Arnita Melberga un ādas izstrādājumu ražotājs Andris Ločmelis. Lai gan viņu ceļš uz uzņēmējdarbības uzsākšanu ir bijis atšķirīgs, taču atziņas ir ļoti līdzīgas – ir vajadzīga liela uzņēmība un neatlaidība, ir jābūt gatavam ļoti daudz mācīties un nepārtraukti papildināt savas zināšanas , lai augtu un ar savu produktu varētu konkurēt tirgū, protams jābūt labai biznesa idejai, jāatrod sava niša. Kā papildināja Andris, tad noteikti jānosprauž mērķis un neatlaidīgi uz to jāiet, tikai tad var cerēt uz rezultātu. Daudz jāpiestrādā  ir arī pie produkta noformējuma. Jauniešiem bija iespēja uzņēmējiem ne tikai uzdot jautājumus un saņemt atbildes, bet arī apskatīt uzņēmēju izgatavotos produktus.

Pasākuma laikā jaunieši iejutās uzņēmēju vietā un viņiem, darbojoties grupās,  bija jāsagatavo biznesa ideja un tā jāprezentē. Kā jaunieši  atzina, tas nebija nemaz tik viegli. Jāatzīst, ka jauniešiem ir labas idejas, kas nākotnē varētu pārtapt biznesā. Četri aktīvākie jaunieši tika uzaicināti doties uz noslēguma pasākumu Rīgā, 7.novembrī.

Latgales uzņēmējdarbības centrs saka paldies Rugāju novada vidusskolas, Balvu Valsts ģimnāzijas un Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas vadībai! Paldies uzņēmējiem par aktīvu iesaistīšanos pasākumā un dalīšanos pieredzē! Paldies Balvu novada pašvaldībai un visiem  jauniešiem!