LIAA aicina pieteikties tirdzniecības misijai uz Krieviju

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas uzņēmējus piedalīties Latvijas Republikas Ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Krievijas Federācijā Māra Riekstiņa kunga vizītē Jekaterinburgā, kas norisināsies 2018. gada 27. februārī – 1. martā!

Vizītes ietvaros paredzēti vairāki biznesa pasākumi – biznesa forums vai apaļā galda diskusija, individuālās tikšanas ar Jekaterinburgas un Sverdlovskas apgabala uzņēmējiem un uzņēmumu apmeklējumi, balstoties uz uzņēmēju interesēm.

Darba programma Latvijas uzņēmējiem tiks veidota sadarbībā ar LIAA partnerinstitūcijām Jekaterinburgā – Urālu Tirdzniecības un rūpniecības palātu.

Ieguvumi piedaloties vizītē:

  • individuālas biznesa tikšanās ar Jekaterinburgas uzņēmējiem;
  • biznesa kontakti seminārā, kontaktbiržā;
  • kontakti ar valsts institūciju un tirdzniecības veicināšanas organizāciju pārstāvjiem;
  • informācija par Jekaterinburgas biznesa vidi un perspektīvākajiem sadarbības virzieniem;
  • kontakti ar Latvijas delegācijas dalībniekiem.

Jekaterinburgā galvenās nozares ir mašīnbūve un metālapstrāde, metalurģija, loģistika (dzelzceļš, lidosta), ķīmiskā rūpniecība, bet perspektīvas sadarbībai atrodamas arī citās nozarēs, jo Sverdlovskas apgabals ir viens no ekonomiski attīstītākajiem reģioniem Krievijā (rūpnieciskās ražošanas līmenis ir četras reizes augstāks, kā vidējais Krievijā). Reģions ir bagāts ar tādiem dabas resursiem, kā dabasgāze, akmeņogles, zelts, varš, dzelzs, kokmateriāli. Reģionā ir vairāki industriālie parki, kā arī Speciālā ekonomiskā zona “Титановая Долина».

 

Uzņēmēji sedz ar vizīti saistītos izdevumus (transporta, naktsmītnes, biznesa pasākumu un organizatoriskos izdevumus).

Plašāka informācija par vizīti uz Jekaterinburgu un pieteikšanās anketa šeit:

www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/latvijas-uznemeju-daliba-lr-vestnieka-krievijas-federacija-mara-riekstina-vizite-krievija-jekaterinburga

Pieteikšanās līdz 1.februārim!

 

Iveta Strupkāja, LIAA pārstāvniecības Krievijā vadītāja Ekonomikas ministrijas nozares padomniece