Latgales uzņēmējdarbības centrs piedalās Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu biznesa ideju vērtēšanā

Lai sekmētu sadarbību starp profesionālās izglītības iestādēm un uzņēmējdarbības partneriem, kā arī, skolu audzēkņi iegūtu vērtīgu pieredzi biznesa plānu izstrādē, biznesa ideju prezentēšanā un sava viedokļa aizstāvēšanā, Valsts izglītības satura centrs (VISC) un Malnavas koledža sadarbībā ar Latvijas profesionālās izglītības iestādēm organizēja tradicionālo Latvijas profesionālo izglītības iestāžu biznesa plānu konkursu. Konkurss jau otro gadu pēc kārtas notika Malnavas koledžā, kuras audzēknes ieguva pirmo vietu iepriekšējā gada konkursā.

Biznesa plānu vērtēšanas komisija, kuras sastāvā darbojās Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) komercdarbības konsultants Valdis Mitenbergs, kā arī Latgales vēstniecības Gors vadītāja un Banku augstskolas pārstāve, kopumā izvērtēja 21 profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu biznesa plānus. Latgales reģionu konkursā šogad ar savu biznesa ideju pārstāvēja  Malnavas koledžas studente. Balstoties uz ekspertu vērtējumu, 2.kārtas finālam tika izvirzīti 15 biznesa plāni, kuriem vērtēšanas komisija piešķīra visaugstāko punktu skaitu. Konkursa noslēguma pasākumi un fināls notika 10. un 11.maijā Malnavas koledžā, un tā laikā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi klātienē prezentēja savas biznesa idejas. Vērtēšanas komisijas locekļi vērtēja katra finālista prezentēšanas prasmes, prezentācijas saturu, kā arī audzēkņu zināšanas, atbildot uz ekspertu uzdotajiem jautājumiem

Balstoties uz žūrijas ekspertu novērtējumu, pirmās trīs godpilnās vietas sekojošā secībā ieguva:

1) AB Lux – Edmunds Mošenkovs no PIKC (profesionālās izglītības kompetences centrs) Rīgas Valsts tehnikums;

2) SIA “Blessed” – Kima Baldere-Sildedze no PIKC Saldus Tehnikums;

3) SIA ”K eco Foods” – Mairita Anna Vilka un Klāvs Kramēns no Valmieras tehnikums

Finālā piedalījās audzēkņi no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Malnavas koledžas, PIKC Rīgas Valsts tehnikums, PIKC “Ogres tehnikums”, PIKC “Saldus tehnikums”, PIKC Valmieras tehnikums, Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskolas, PIKC “Priekuļu tehnikums”, Bulduru Dārzkopības vidusskolas un PIKC Rīgas Mākslas un mediju tehnikums, .

Noslēgumā VISC  Profesionālās pilnveides struktūrvienības vadītāja Kristīne Bulka pauda gandarījumu par pozitīviem  iespaidiem ļoti bagātajām Latgalē pavadītajām dienām, uzsverot, ka ar katru gadu jauniešu konkursam iesniegto biznesa plānu kvalitāte paaugstinās, vienlaikus pārsteidzot ar jaunām radošām biznesa idejām.

Konkurss tiek organizēts ar ESF projekta „Profesionālās izglītības iestāžu efektīva pārvaldība un personāla kompetences pilnveide” atbalstu. Konkursa mērķis ir popularizēt biznesa plānu izstrādāšanu un aktivizēt profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu interesi par uzņēmējdarbības uzsākšanu.