Latgales jauniešus aicina piedalīties bezmaksas vasaras nometnēs

Biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu aicina Latgales reģiona jauniešus piedalīties 3 pasākumos, kas norisināsies š.g. maijā un jūnijā.

Kā pirmais pasākums norisināsies 19. maijā no plkst. 13:00 līdz 16:00 viesnīcas “Park Hotel Latgola” konferenču zālē (3.stāvā), kur jaunieši (vecumā no 13-25g.) varēs strādāt darba grupās kopās ar ekspertiem un padalīties savā vīzijā par to, kā saglabāt Latgales reģiona dabas vērtības nākamajām paaudzēm, kā arī ieraudzīt pirmos projekta rezultātus – izveidoto dabas bagātību online karti.

Pēcpusdienā, visiem klātesot, tiks atklāts vides objekts PIKC “Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola SAULES SKOLA” pagalmā, ko veidoja skolas jaunieši un mācībspēki.

Savukārt vakarā, pasākuma otrā daļa norisināsies “Saules skolas” pagalmā, kur tiks atklāts vides objekts un Daugavpils cietoksnī, Hospitāļa ielā 6, kur tiks atklāta foto izstāde “Latgales simtgades ainavu ceļi jauniešu acīm”, ko veido 20 jauniešu fotogrāfijas, izdrukātas uz lielformāta baneriem, kas ataino to Latgales daļu, ko ikdiena neieraudzīt foto izstādēs un Tūrisma informācijas centru veidotajos bukletos. Tie ir konkursa ekspertu izvēlētie darbi no 157 iesūtītajiem. Turklāt pasākuma dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk par sikspārņiem, kas apdzīvo Daugavpils cietoksni un piedalīties Daugavpils Muzeju nakts 2018 pasākumos.

19.maija pasākuma programma:

13:00 – 16:00            Reģionālā diskusija “Dabas vērtības Latgalē – mūsu mantojums paaudzēm” (Konferenču zāle, 3.stāvs)

16:00 – 17:00            Vakariņas restorānā “PLAZA” (10.stāvs)

17:00 – 17:30            Vides objekta atklāšana “Saules skolas” pagalmā (Saules iela 6/8)

17:30 – 18:00            Došanās uz cietoksni

18:00 – 18:30            Noslēguma pasākuma atklāšana cietoksnī (Hospitāļa ielā 6)

18:30 – 19:30            Daugavpils sikspārņu iepazīšanas ekskursija cietoksnī

19:30 – 21:00            Brīvais laiks, iespēja apmeklēt Muzeju nakts pasākumus Daugavpils cietoksnī

Informācija par Muzeja nakts pasākumiem pieejama šeit:  dnmm.lv/lv/Aktualitates/1/1394/Muzeju-nakts-%E2%80%93-2018-Daugavpili#.WumaSNcFumQ.facebook

 

Savukārt jūnijā aktīvākie jaunieši varēs piedalīties divos pasākumos:

– kopā ar vides gidiem 7.-8.jūnijā jaunieši vecumā no 13 -18.gadiem varēs doties  divu dienu ekspedīcijā, iepazīstot aizsargājamās vides teritorijas Daugavpils Universitātes studiju un pētniecības centrā “Ilgas”;

– 13.jūnijā Latgales jauniešiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem būs iespēja doties vienas dienas ekspedīcijā ar plostiem pa Daugavu kopā ar vides gidiem no Daugavpils Universitātes, izpētot hidroekosistēmu un tās biotopus dabas parkā “Daugavas loki”.

Savu dalību aicinām pieteikt uz e-pastu: dnvoac@gmail.com sūtot savu vārdu uzvārdu, pašvaldību, kurā dzīvojat, tālruņa numuru un e-pasta adresi. Vietu skaits ierobežots!! 

Jauniešiem, kas piedalīsies 19.maija diskusijā Daugavpilī, būs priekšrocība dalībai abiem jūnija pasākumiem!

Projekts “Latgales simtgades ainavu ceļi jauniešu acīm” tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu.

Informācijai: Oskars Zuģickis; Tālr.: 26565858; e-pasts: oskars@nvoc.lv