Latgales jaunieši viesojas ASV vēstniecībā un Draugiem group birojā

07.novembrī norisinājies Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra „Biznesa mēnesis 2018” noslēguma pasākums.

 Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) jau sesto gadu reģiona izglītības iestādēs organizē motivācijas pasākumu ciklu  „Īsteno savu sapni par biznesu”.  Tā ietvaros uz tikšanos tika aicināti skolu pēdējo klašu audzēkņi, lai kopīgi, brīvā atmosfērā kliedētu  mītus par uzņēmējdarbību kā par kaut ko nesasniedzamu. Pasākumos arī piedalījās pašvaldību un citu uzņēmējdarbības atbalsta institūciju pārstāvji, kas stāstīja par viņu pieejamajiem uzņēmējdarbības atbalsta rīkiem. Skolēni arī augsti atzīmēja vietējo uzņēmēju piedalīšanos pasākumos, kur viņi dalījās ar savu praktisku pieredzi un padomiem uzņēmējdarbībā, kas bija ka papildus motivācija uzsākt uzņēmējdarbību dzimtajā reģionā.

Iepriekšējos gados noslēguma pasākums tradicionāli notika kādā no reģiona augstākās izglītības iestādēm, bet šogad noslēguma pasākums notika Rīgā, uz kuru tika aicināti divi aktīvākie jaunieši no katras iepriekš apmeklētas izglītības iestādes. Šogad noslēguma pasākums tika organizēts sadarbojoties ar ASV vēstniecību Latvijā un uzņēmumu Draugiem group. Skolēni apmeklēja ASV vēstniecību Latvijā, kur viņus sagaidīja ASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa Petita. Vēstniece pastāstīja cik jaunieši ir nozīmīgi valsts attīstībā un iedrošināja skolēnus tiekties pēc augstiem sasniegumiem. Vēstnieces stāstīto turpināja organizācijas Start Strong pārstāvis, kurš novadīja nelielu semināru ar praktiskiem vingrinājumiem par personības attīstību. Pastāstot, kā cilvēku emocijas ietekmē viņu attīstību un attiecības ar citiem cilvēkiem.

Paēdot garšīgas pusdienas, skolēni devās uz uzņēmumu Draugiem group, kur uzņēmuma pārstāvis Jānis Palkavnieks pastāstīja par visiem uzņēmuma apakšuzņēmumiem un kas nepieciešams, lai būtu labam darba ņēmējam un darba devējam. Draugiem group ir tādi uzņēmumi kā draugiem.lv, printful, mapon, vendon, istabai, text2reach, pērkamkopā, playful un citi. Sevišķi atzīmējot uzņēmumu Printful, kas nodarbojas ar apģērbu, apavu, trauku un daudz citu produktu apdruku. Uzņēmuma Printful ražotnes un liela daļa darbinieku atrodas ASV, kas ir viņu lielākais tirgus. Pēc nelielas uzrunas skolēni devās apskatīt pašu uzņēmumu un tā apakšuzņēmumus, pastāstot par uzņēmuma netradicionālām priekš Latvijas darba apstākļiem, kas virzīti uz efektīvākām darba attiecībām, gan priekš darbinieka, gan priekš uzņēmuma. Ekskursijas laikā skolēniem bija iespēja uzdot interesējušos jautājumus, uz kuriem uzņēmuma pārstāvis izsmeļoši atbildēja, un aicināja skolēnus izvēlēties sev arodu kas viņiem patīk un varētu kļūt par tā aroda profesionāļiem.

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs pateicas par sadarbību ASV vēstniecībai Latvijā, uzņēmumam Draugiem group un reģiona izglītības iestādēm.