ES māja izsludina konkursu jauniešiem dalībai PRAKSES KALVĒ 2018

Aktīvi un zinātkāri jaunieši vecumā no 16 gadiem aicināti pieteikties Eiropas Savienības mājas nodarbību ciklam PRAKSES KALVE 2018. Konkursa kārtībā izvēlētiem 25 mērķtiecīgiem un motivētiem jauniešiem būs iespēja četrus mēnešus katru nedēļu apmeklēt augstvērtīgas nodarbības.

Nodarbībās, kas norisināsies no šī gada novembra līdz 2019. gada februāra beigām, jaunieši varēs izprast kritiskās domāšanas un argumentācijas būtību, attīstīt spontanitāti un radošumu, līdera dotības, prasmi pārliecinoši uzstāties auditorijas priekšā un sadarboties komandā, izzināt pasākumu rīkošanas nianses, kā arī uzlabot mediju pratību. Gaidot Eiropas vēlēšanas 2019. gada maijā, īpaša uzmanība tiks pievērsta jauniešu pilsonisko prasmju attīstīšanai. Nodarbības ES mājā norisināsies piektdienās no plkst. 16 līdz 18, tās ir bezmaksas. Cikla noslēgumā dalībnieki saņems apliecību par dalību mācībās.

Nodarbības vadīs profesionāli un zinoši eksperti: TeaTree improvizācijas teātra vadītāja Mairita Strūberga, debašu organizācijas „Quo Tu Domā?” izpilddirektore Evija Goluba un valdes loceklis Rasmuss Filips Geks, aģentūras WRONG sociālo mediju nodaļas vadītājs Vilhelms Meisters, lektors Rīgas Stradiņa universitātē, apmācību un pasākumu vadītājs Mārtiņš Daugulis, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Curika, pasākumu organizēšanas aģentūras IdeaHOUSE vadītāja Unda Blaumane, komandas veidošanas trenere Kristīne Skrīvele, žurnāliste un stratēģiskās komunikācijas eksperte Solvita Denisa-Liepniece, kā arī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Eiropas Parlamenta biroja Rīgā darbinieki.

Šogad astoņiem jauniešiem, kuru dzīvesvieta ir ārpus Rīgas un kuri sekmīgi apmeklēs visas cikla nodarbības, piedāvājam apmaksāt iknedēļas braucienu sabiedriskā transporta izdevumus.

Jaunieši vecumā no 16 gadiem aicināti līdz 21. oktobrim (ieskaitot) uz e-pastu esmaja@esmaja.lv sūtīt motivācijas vēstuli (max. divas A4 lapas e-pasta pielikumā), kurā raksturota līdz šim iegūtā izglītība un pieredze sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī mērķi un motivācija dalībai nodarbību ciklā PRAKSES KALVE 2018.

Jauniešu nodarbinātība ir viena no Eiropas Savienības prioritātēm, tāpēc ES mājā tematisko mēnešu ietvaros tiek rīkoti pasākumi, palīdzot pilnveidot jauniešu prasmes un sniedzot jaunas zināšanas, kas var noderēt, iesaistoties darba tirgū un veidojot savu turpmāko karjeru.

Papildu informācija: Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, tālr. 67085446, e-pasts anita.jansone@esmaja.lv