Daugavpilī bērni uzzīmēja sociālo reklāmu

Daugavpilī sācis kursēt tramvajs, uz kura attēlota sociālā reklāma, kas aicina pilsētniekus kļūt par audžuvecākiem.

Šāda akcija organizēta sakarā ar deinstitucionalizācijas programmu, kuru Daugavpils pašvaldība atbalsta un cenšas attīstīt. Programma paredz bērnunamos dzīvojošo bērnu dzīves apstākļus pietuvināt ģimeniskiem.

Sociālās reklāmas zīmējumu autori ir Saules skolas audzēkņi. Uz tramvaja baltā fona izveidota bērnu zīmējumu kolāža. Jāpiebilst, ka mākslas skolas audzēkņi tās izveidošanai piedāvāja plašu zīmējumu izvēli.

Mākslas skola saņēma Daugavpils Bāriņtiesas priekšlikumu piedalīties akcijā saņēma jau aprīlī. Un, kā teica skolas direktore Ieva Reitāle, tas bija savdabīgs pedagoģiskais izaicinājums, — kā pasniegt bērniem šādu materiālu, jo viņiem ir grūti zīmēt to, ko viņi nezina. Tika piedāvāts bērniem uzzīmēt laimīgu ģimeni. Akcijas dalībnieki centās attēlot, ka laimīgās ģimenēs cilvēki rūpējas cits par citu un kopā pavada laiku.

Pēc tam Bāriņtiesas vadītājas vietniece Elita Praņevska organizēja tematisku sarunu ar bērniem, atbildot uz viņu jautājumiem, kāpēc notiek tā, ka daži bērni paliek bez ģimenes. E. Praņevska,  stāstot par ideju sadarboties ar Saules skolu, uzsvēra, ka tikai bērni spēj tik spilgti attēlot ģimenes un tās vērtību jēdzienu.