Bruņoto spēku komandieris apmeklēs Zemessardzes 3.Latgales brigādi

28. februārī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš darba vizītē apmeklēs Zemessardzes 3.Latgales brigādi, lai iepazītos ar vienības gatavību pildīt 2018.gada uzdevumus, pārrunātu spēju attīstības projektu izpildes gaitu un tiktos ar zemessargiem.

Vizītes laikā ģenerālleitnants L.Kalniņš apmeklēs Rēzeknē izvietoto Zemessardzes 3.Latgales brigādes štābu un Zemessardzes 35.kājnieku bataljonu Preiļos, tiksies ar Zemessardzes 3.Latgales brigādes komandieri pulkvežleitnantu Māri Simsonu, bataljonu komandieriem un personālsastāvu, lai pārrunātu aktuālos ar brigādes un bataljonu attīstību saistītos jautājumus.

Vizītes noslēgumā Nacionālo bruņoto spēku komandieris apmeklēs Zemessardzes 3. Latgales brigādes mācību poligonu „Meža Mackeviči”, Vaboles pagastā, Daugavpils novadā, lai iepazītos ar zemessargu apmācību un sadzīves apstākļiem, kā arī apmeklētu Atsevišķās kaujas atbalsta rotas apmācību, kuras laikā karavīri un zemessargi pilnveidos iemaņas kaujas šaušanā tuvās distancēs.

Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem, un vēlas dienēt Zemessardzē. Lai iestātos Zemessardzē, jāsazinās ar, atbilstoši dzīves vietai, tuvāko Zemessardzes bataljonu un jāsaņem tālākos norādījumus. Informācija, par prasībām uzņemšanai Zemessardzē, ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Prasības uzņemšanai Zemessardzē. Tur atrodama arī Zemessardzes bataljonu kontaktinformācija. Īpaši aicinām jauniešus pievienoties Zemessardzei un plānot dalību nometnē vasarā.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas: Kaujas atbalsta rota, Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. kaujas atbalsta bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī.

Skaties video par dalību Zemessardzē: youtu.be/jMcnpL8Fskk

 

Informāciju sagatavoja: majore Sandra Brāle, AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa

Tālrunis: 29295730, 67335135; E-pasts: sandra.brale@mod.gov.lv