Lūznavas muižā noticis jau otrais garšu un mākslu festivāls – Mākslas pikniks

16.jūlijā, Lūznavas muižā notika jau otrais Mākslas pikniks – mākslu un garšu festivāls, kurā vienuviet pulcēties mākslas baudītāji, sajūtu gardēži un īpašo mirkļu kolekcionāri, lai ar mūzikas, mākslas, dejas, garšu un citām baudām piedzīvotu mākslas radīšanas brīdi.

Mākslas piknika laikā no 13.00 līdz pat pusnaktij Lūznavas muižā un tās parkā bija piedzīvojamas skatāmas, klausāmas un garšojamas baudas. Par skanīgajām baudām rūpēsies “Audience Killers”, “Framest”, “Tautumeitas”, “Rihards Lībietis Orchestra”, “Piparmētra”, “L’Chaim”, “Rūnas”, “Jezups i Muosys”, “Voice of Instruments”, Reinis Young–Jaunais, džeza duets no Igaunijas – Villu Veski un Tiit Kalluste un citi mūziķi. Muzikālo garšu programmu mijās ar citām baudām – bija skatāmas trīs laikmetīgās dejas izrādes lieliem un maziem, iespēja līdzdzīvot literāri muzikālajam uzvedumam “Atlaižu”, vērojama mākslas plenēra norise, ļaušanās Ziemeļvalstu kino un festivāla “2 Annas” filmu valdzinājumam, žonglēšanas, uguns un burbuļu šovam, izmēģināt lokšaušanu, kā arī iespēja piedzīvot citu mūzu klātbūtni.

Kā jau piknikam piedien, netrūka arī gastronomisku prieku un pārsteigumu – Gardēžu vakariņas, garšu eksperimenti un pārbaudītas vērtības. Tāpat katrs no pasākuma viesiem tika aicināts uz pikniku līdzi ņemt savu piepildīto piknika grozu, ko varēja baudīt tam īpaši paredzētās vietās.

Piedzīvot Mākslas pikniku tika aicināti arī mazākie mākslas baudītāji, kuriem no plkst. 13.00 līdz 19.00 bija paredzēta īpaša pasākumu programma ar iespēju aktīvi darboties radošajās meistardarbnīcās – pīt vainagus, radīt savus mākslas darbus grafikas darbnīcā, baudīt gardēžu meistarklases tieši bērniem un ļauties citām aktivitātēm.

Mākslas piknika ideja ir savienot dažādas jomas un disciplīnas, parādot, ka nav jābūt profesionālam māksliniekam, lai spētu sev apkārt atklāt un novērtēt skaisto, tādēļ uz pasākumu aicināts ikviens, kas labā kompānijā vēlas gūt muzikālu, vizuālu un gastronomisku baudījumu. Doma par Mākslas pikniku Lūznavas “Mūzā” radusies, savienojot te mītošo Mūzu, iedvesmu un atjaunotās muižas mākslas izpausmēm piemēroto infrastruktūru. Pērn notikušais Mākslas pikniks guva plašu atsaucību, pulcējot gan vietējos iedzīvotājus, gan viesus no citām Latvijas vietām. Pasākums arī šogad kuplinās Rēzeknes novada dienu programmu.

Mākslas piknika norisi atbalsta Rēzeknes novads, Zviedrijas vēstniecība Latvijā, Norvēģijas vēstniecība Latvijā, biedrība “Laukku”, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS, nodibinājums “Lauku ekonomikas attīstībai Rēzeknes novadā”, “Pērtnieku gardumi”, “Café PUTNI”.

Plašāka informācija Lūznavas muižas mājaslapā luznavasmuiza.lv, rakstot muiza@luznava.lv vai zvanot +371 29390701.

Plašāka informācija: Inga Drele

Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja

29473700, inga.drele@rezeknesnovads.lv

luznavasmuiza.lv