Daugavpilī ieradušies Dānijas un Nīderlandes vēstnieki

Dānijas vēstnieka Hansa Braska un Nīderlandes vēstnieka Jana Pitera Langenberga vizīte Daugavpilī sākās ar Domes apmeklējumu, kur vēstnieki tikās ar Daugavpils Domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu.

Rihards Eigims pateicās par vēstnieku vizīti. Par cik abi vēstnieki Daugavpilī nav pirmo reizi, tas liecina par viņu interesi par to, kā dzīvo Daugavpils. Vēstniekus interesēja politiskā situācija, pilsētas ekonomika un darbs ar nacionālajām minoritātēm, jo Daugavpils ir daudznacionāla pilsēta.

Rihards Eigims uzsvēra, ka šobrīd pats svarīgākais ir projektu sagatavošana un ES finansējuma piesaiste šiem projektiem. Viņš izteica cerību, ka pilsētai viss izdosies un jau nākamajā gadā varēs uzsākt projektu realizāciju. Politisko situāciju Eigima kungs raksturoja kā stabilu. Politiķu uzdevums ir strādāt pilsētnieku labā, tāpēc būtu labi, ja kopīgā darbā iesaistītos visas politiskās partijas.

Vēstnieki izteica gatavību apmeklēt Daugavpili arī nākamajā gadā, kad Latvija svinēs  simtgadi. Rihards Eigims būs gatavs uzņemt vēstniekus pilsētā, jo Daugavpilī 2018. gadā tiek plānoti daudzi interesanti pasākumi.

Šodien, 21.septembrī,  vēstnieki apmeklēs arī cietoksni, Marka Rotko mākslas centru, kur notiks apaļā galda diskusija ar mediju pārstāvjiem un izstāžu apskate. Vizītes noslēgumā bērnu namā “Priedīte” tiks rīkots LEGO pasākums bērniem.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.