Rēzeknē noticis Latgales plānošanas reģiona seminārs pašvaldību jaunatnes speciālistiem un jaunatnes NVO pārstāvjiem

Latgales plānošanas reģiona (LPR) administrācija, lai uzlabotu Jaunatnes politikas īstenošanas plāna 2016.-2020.gadam īstenošanas Latgales reģionā gaitu un šīs jomas Latgales pašvaldības darbinieku savstarpējo komunikāciju, 2016.gadā aizsāka informatīvi izglītojošu pasākumu ciklu.

Izvērtējot notikušo pasākumu rezultātus un pašvaldību jaunatnes speciālistu priekšlikumus, LPR administrācija  š.g. 20.septembrī sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru un biedrību “Jaunatnes čemodāns” rīkoja informatīvo semināru “Rokam dziļāk brīvprātīgajā darbā“, kas notika Rēzeknē ARPC „Zeimuļs” zālē (Krasta ielā 31, Rēzeknē) laika posmā no pl.: 11.:00 līdz 15:00.

Semināra darba kārtība:

10:45Reģistrācija. Iepazīšanās
11:00Semināra atklāšana. Oskars Zuģickis, Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists
Eiropas brīvprātīgais darbs un solidaritātes korporatīvās iespējas pašvaldībās. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA). JSPA pārstāvji
Brīvprātīgais darbs Sociālajos uzņēmumos. Reģita Zeiļa, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas pārstāve
Brīvprātīgais darbs Latgales plānošanas reģiona pašvaldībās (interaktīva diskusija, pieredzes stāsti).  Milāna Loča, Daugavpils novada domes jaunatnes projektu koordinatore
Biedrības “Jaunatnes Čemodāns” projekts “LABS(Latgalē atzīts brīvpratīgo sertifikāts) un brīvprātīgā darba sistematizēšanas iespējas, atzīšanas dokumentu prezentēšana un apspriešana.

Moderatori: Oskars Zuģickis, Iluta Kriškijāne(LPR) un  Liāna Merņaka (JČ)

Kafijas pauze
“Latgales brīvprātīgo forums” Kas tas ir un kā mēs kopīgi varam atbalstīt brīvprātīgo darbu Latgales Plānošanas reģionā.

Latgales pašvaldību aktīvāko brīvprātīgo jauniešu izvirzīšana apbalvošanai.

Sadarbības iespēju meklēšana.

Moderatori: Liāna Merņaka (JČ) un Oskars Zuģickis(LPR)

15:00Semināra noslēgums

Seminārs tika rīkots sadarbībā JSPA un biedrību „Jaunatnes Čemodāns” (JČ) “Latgales NVO projektu programmas 2017” atbalstītā projekta „L.A.B.S.” (Latgalē atzīts brīvprātīgo sertifikāts) ietvaros.