31.maijā Rīgā notiks gada vērienīgākais pasākums biznesa uzsācējiem – Starta diena

Šā gada 31.maijā Rīgā notiks Starta diena – informācijas un iedvesmas pasākums jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem, kurš pulcēs vairāk nekā 300 dalībniekus un ekspertus.

Uzņēmēju pieredzes un iedvesmas stāsti, atbalsta organizāciju kontaktbirža un ātrie randiņi ar ekspertiem – Starta diena apkopos visu svarīgāko informāciju par biznesa uzsākšanu un sniegs devu iedvesmas ikvienam, kas domā par sava biznesa sākšanu.

Starta diena jeb atbalsta gadatirgus biznesa uzsācējiem notiks 31.maijā no plkst.10:00 – 14:30, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu centrā, Jelgavas ielā 1, Rīgā. Dalība pasākumā bez maksas, pieteikšanās Attīstības finanšu institūcijas ALTUM mājas lapā.

Jaunie uzņēmēji vienuviet varēs uzzināt par finansējuma saņemšanas iespējām, piemēram, valsts atbalsta programmu aizdevumiem, riska kapitāla fondiem, biznesa eņģeļiem, un dažādiem citiem atbalsta mehānismiem – inkubatoriem, mentoriem, pašvaldību piedāvāto atbalstu u.c.  Savukārt jau esošie uzņēmēji dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem, kā tika pārvarēti dažādi izaicinājumi biznesa sākuma posmā.

Daži no pasākuma ekspertiem:

  • Alpīniste un uzņēmēja Olga Kotova: Kur meklēt spēkus, lai sasniegtu mērķi?/ Neobjektīva recepte, kas tapusi augstkalnu pārgājienos un būvējot savu biznesu;
  • Uzņēmēja Felicita Zatlere-Kotāne (RoboHub): Dari to, kas Tev padodas;
  • Uzņēmēja Anna Andersone (Be-With, The mill Froont): Produkta attīstības līkloči;
  • Uzņēmējs Kārlis Berlands (Sportswear Lab): Plāns un papīra un dzīvē;
  • Diāna Karacejeva, ALTUM: Kāds ir biznesa uzsācējs un kā varam viņam palīdzēt;
  • Linda Grīnfelede, LIAA: Attīstīt un nest pasaulē savu ideju.

Ātro randiņu sadaļā uzsācēji varēs pieteikties piecu minūšu sarunai ar ekspertu kādā konkrētā jomā – biznesa koncepta izstrādē, finansēšanā, nodokļos un grāmatvedībā, mārketingā, pārdošanā un citās. Ekspertu vidū ir tādi labi zināmi vārdi kā Andris Rubīns (reklāma), Juris Grišins (finanses), Juris Birznieks (biznesa eņģeļi), Reinis Budriķis (projektu vadība), Diāna Karacejeva (valsts atbalsts), Gints Reķēns (eksports), Toms Zirdziņš (nodokļi), Dace Briede-Zālīte (pārdošana), Valters Gražulis (pārdošanas stratēģija), Ilze Palmbaha un Anna Braķe (grāmatvedības ārpakalpojumi), Kārlis Gedrovics (mārketinga komunikācija un mediju stratēģija), Egīls Boitmanis (digitālais mārketings), Kristians Pudans (mārketinga stratēģija un taktika), Laura Vanaga-Mickeviča (komandas veidošana).

Starta dienas rīkotāji – ALTUM, Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju attīstības aģentūra uz Starta dienu aicina visa veida uzsācējus – no mazu hobiju uzņēmumu veidotājiem līdz lielāku ražotņu dibinātājiem, no tradicionālu biznesa virzienu attīstītājiem līdz pat  tehnoloģisku start-up uzņēmumu veidotājiem.

Attīstības finanšu institūcija ALTUM noteiktām mērķa grupām sniedz valsts atbalstu finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos, u.c.). Konkrētu programmu ietvaros finansējumu papildina arī nefinanšu atbalsts (konsultācijas, mentorings).  ALTUM ir valsts kapitālsabiedrība, kas realizē arī citas valsts deleģētas funkcijas.

 

Papildu informācija: Sandra Eglīte

ALTUM sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 67774244, 26577810,

sandra.eglite@altum.lv

www.altum.lv www.facebook.com/altumLV