Latgales tūrisma eksperta stāsts

Pavasaris ir laiks, kad mostas ne tikai daba, bet arī tūristi, tāpēc aizvadītajā sestdienā raidījums „Pi myusim Latgolā” viesojās pie tūrisma ziņu portāla „Travel News” dibinātāja Aivara Mackeviča, lai noskaidrotu, kā aizrit viņa ikdiena, strādājot tūrisma jomā un kur atpūsties vislabāk patīk pašam Aivaram Mackevičam.

Tūrisma ziņu portāla „Travel News” vadītājs Aivars Mackevičs savu bērnību pavadījis Krāslavas pusē, pie Sīvera ezera, kur arī pašlaik saglabāti īpašumi. Aivars nesen uzzinājis un stāsta, ka Sīvera ezers ir viens no tīrākajiem ezeriem ne tikai Latgalē vai Latvijā, bet arī visā Baltijā. Tāpat Aivars Mackevičs atklāj, ka apkopjot savus īpašumus un apstrādājot zemi, atklājis, ka viņa īpašumā aug arī aizsargājamo augu sugas, kas ierakstītas pat Pasaules aizsargājamo augu grāmatā.

Savu interesi par tūrismu un ceļošanu Aivars Mackevičs raksturo pieminot „Dullā Daukas sindromu”. Jau bērnībā, Sīvera ezera krastā viņš vienmēr esot aizdomājies, kāpēc saule noriet tieši otrā ezera pusē, tāpēc viņam vienmēr bijusi vēlme doties uz ezera otru krastu. Tāpat Aivars stāsta, ka jau no bērnības viņam sagādājis prieku, ja kāds piedāvājis viņam pievienoties par ceļabiedru savos ikdienas braucienos. Tā Aivaram Mackevičam radās tieksme uzzināt un redzēt ko jaunu.

Aivars Mackevičs ar lepnumu stāsta arī par tūrisma ziņu portālu „Travel News”. Šis tūrisma ziņu portāls ir viens no populārākajiem un biežāk apmeklētākajiem ne tikai Latvijā, bet arī pārējās Baltijas valstīs. Ideja par šāda veida ziņu portālu Aivaram Mackevičam radusies atgriežoties Latvijā pēc studijām Vācijā. Tomēr, Aivars atzīst, ka, salīdzinot ar Lietuvu, stabilu vietu grūtāk noturēt tieši Igaunijas tirgū.

Kā Aivaram Mackevičam veicies meklējot sadarbības partnerus Lietuvā, kur viņam pašam vislabāk patīk atpūsties un cik liela nozīme viņa vaļaspriekos ir adrenalīnam – to visu uzzini noklausoties 11. aprīļa raidījumu „Pi myusim Latgolā”, sekojot zemāk norādītajām saitēm:
www.pimyusimlatgola.lv/pi-myusim-latgola/
www.lakuga.lv/2015/04/10/klausis-raidejumus-pi-myusim-latgola-5/
latgale.lv/lv/files/download?id=3082

Klausies producentu grupas „Lietišķā Latgale” veidoto raidījumu „Pi myusim Latgolā” katru nedēļu.
“Kuļturys skreine – Pi myusim Latgolā”:
radio “Ef-Ei” – ceturtdienās plkst. 18.30 (atkārtojums piektdienās plkst. 12.30),
“Latgales Radio” – ceturtdienās plkst. 18.05 (atkārtojums piektdienās plkst. 11.05).

“Vārojam, vaicojam i viertejom – Pi myusim Latgolā”:
“Divu Krastu radio” – piektdienās plkst. 15.30 (atkārtojums pirmdienās plkst. 10.30),
“Latgales Radio” – piektdienās plkst. 16.30 (atkārtojums sestdienās plkst. 11.00).

“Eimam gostūs – Pi myusim Latgolā”:
radio “Ef-Ei” – sestdienās plkst. 16.00 (atkārtojums svētdienās plkst. 18.00),
“Latgales Radio” – sestdienās plkst. 14.00 (atkārtojums svētdienās plkst. 11.00).

Visus raidījumus jebkurā laikā var noklausīties internetā pimyusimlatgola.lv, lakuga.lv, latgale.lv.

Informāciju sagatavoja:
Producentu grupa “Lietišķā Latgale”
Kontaktinformācija:
Renāte Lazdiņa
Tālr.: 26672107
E-pasts: lietiskalatgale@inbox.lv
www.draugiem.lv/pimyusimlatgola/
www.facebook.com/LietiskaLatgale
www.pimyusimlatgola.lv