Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas projekta aktualitātes

Rēzeknes pilsētas dome turpina Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbu 2.kārtu Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Atbrīvošanas alejas, un satiksmes pārvadu rekonstrukcija, nodrošinot Rēzeknes kā Austrumlatvijas kultūras un izglītības centra pieejamību” ietvaros. Plānotie un notiekoši rekonstrukcijas darbi laika periodā no 01.08.2011. līdz 09.08.2011.


• Atbrīvošanas alejas posmos no Lubānas ielas līdz Pils ielai, izņemot krustojumus ar 18.novembra ielu, N.Rancāna ielu un Brāļu Skrindu ielu, notiek šķembu otrās kārtas ieklāšana, tiks pabeigta apmaļu montāža un aku regulēšanas darbi. Braucamā daļa tiek gatavota asfalta ieklāšanai. Asfaltseguma apakškārtas ieklāšanas darbi šajā posmā tiks uzsākti ar 22.augustu .
• Siltumtrases rekonstrukcijas darbi Atbrīvošanas alejas un Brāļu Skrindu ielas krustojumā ir pabeigti, notiek darbs pie krustojuma sakārtošanas asfaltēšanai.
• Turpinās siltumtrases rekonstrukcijas darbi Atbrīvošanas alejas un N.Rancāna ielas krustojumā. Siltumtrases rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt līdz 15.08.2011.
• Notiek veloceliņa tehniskā risinājuma saskaņošana un būvapjomu precizēšana. Veloceliņa izbūve paredzēta Atbrīvošanas alejas posmā no krustojuma ar Lubānas ielu līdz rekonstruējamajam tiltam pār Rēzeknes upi.
• Turpinās darbi pie tilta izbūves. Veikta tilta laiduma plātnes veidņu montāža, turpina plātnes stiegrošanu. Ar 19.08.2011. plānoti tilta laiduma plātnes betonēšanas darbi.
• Turpinās darbi, apgaismes stabu pamatņu montāža, vājstrāvas tīklu izbūve „Citrus Solutions” visā Atbrīvošanas alejas posmā.
• Noslēdzies iepirkums par neparedzēto būvniecības darbu veikšanu, kas paredz veikt darbus, kas radās Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbu veikšanas gaitā – lietus ūdens kanalizācijas izbūves darbi posmā no Lubānas ielas krustojumam līdz Dzelzceļnieku ielai, tādējādi tiks savienotas lietusūdens novadīšanas sistēmas, kā arī darbi, kas paredz drenāžas sistēmas izbūvi Atbrīvošanas alejas posmā no Pils ielas līdz tiltam ar geotekstila un ģeorežģa ieklāšanu.
• Turpinās darbs pie ietvju sagatavošanas bruģēšanai.
• Uzstādītas gājēju informatīvās norādes un norobežojošās lentes, novēršot nepiederošo personu nokļūšanu būvlaukumā.
• Gājēju drošībai! Uzstādīti nožogojumi Atbrīvošanas alejas posmos, kur tika izņemta ielas gultne.

Lūgums pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ievērot uzstādītās ceļa zīmes, norobežojošās lentes un ievērot pārējos drošības noteikumus, būt piesardzīgiem šķērsojot Atbrīvošanas alejas projekta būvlaukuma teritoriju, gan autovadītājiem, gan kājām gājējiem!

Priekšlikumu un ierosinājumu gadījumā lūgums vērsties Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas aleja 93, Rēzeknē, 124.kab.) ar noformētu rakstisku iesniegumu!

Informāciju sagatavoja projekta vadītājs Georgijs Orlovs (tālr. 64607635, e-pasts: georgijs.orlovs@rezekne.lv)

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa