Gada remigrācijas pasākums Latgalē “MĀJAS ❤” – 18.10.2024.

Latgales plānošanas reģions ielūdz apmeklēt gada remigrācijas pasākumu Latgalē “MĀJAS ,” kas notiks 2024.gada 18.oktobrī no plkst. 10.00-15.00 Preiļu novadā!

MĀJAS! Vārds, kas ietver sevī tik plašu nozīmi, dažādu skaidrojumu un emocijas, ko tas mūsos izraisa! Remigranti ir ļoti drosmīgi cilvēki, kas pieņem drosmīgus lēmumus vismaz 2 reizes dzīvē – aizbraucot un atgriežoties mājās. Un mums, kas viņus gan pavadīja, gan sagaida atpakaļ, ir pašiem jāsaprot, kā varam būt klātesoši atgriešanās procesā, lai ieguvēji būtu kā sagaidītāji, tā atbraucēji.

Remigrantiem atgriešanās procesā rodas nepieciešamība kontaktēties ar pašvaldībām un ir daudz vieglāk veidot pozitīvu sadarbības modeli, ja pašvaldību darbinieki ir gatavi saņemt jautājumus un rast uz tām atbildes ar gaišu skatu nākotnē. Tādēļ gada remigrācijas pasākums Latgalē šogad ir vērsts tieši uz sagaidītājiem mājās – Latgales pašvaldību un izglītības pārvalžu speciālistiem! Arī remigranti ir sirsnīgi gaidīti pasākumā – būs iespēja klātienē tikties ar pašvaldību darbiniekiem, kuriem ir uzticēts pienākums rūpēties par cilvēkiem, kas atgriežas mājās!

Pasākuma laikā remigrācijas koordinatore Latgalē stāstīs par aktualitātēm, kurām jāpievērš īpašā uzmanība, būs iespēja dzirdēt kādu informāciju sniedz Nodarbinātības valsts aģentūras Eures konsultanti vēl pirms atgriešanās, Latviešu valodas aģentūras metodiķes Ērikas Pičukānes stāstījums iepazīstinās mūs ar dažādiem rīkiem, kurus var izmantot ģimenes un skolotāji latviešu valodas apgūšanā. Remigrācijas atbalsta pasākumi uzņēmējdarbībā ir valsts iniciatīva, kuru īsteno pašvaldības – VARAM ministrijas pārstāvji pastāstīs, kā ir veicies šogad un kādi ir labie piemēri citos Latvijas reģionos. Savukārt noslēgsim pasākuma prezentāciju sadaļu ar diskusiju, kurā piedalīsies visu Latvijas reģionu remigrācijas koordinatores, lai plašāk uzzinātu par ikdienā svarīgajiem jautājumiem, par citu Latvijas pašvaldību labās prakses piemēriem. Pasākuma turpinājumā viesosimies gan “Ārdavas muižā,” kurā saimnieko remigrante Maija Krasnā, gan Aglonā kafejnīcā “Somersēta,” kurā ir radīta darba vieta remigrantam – abi piedalījās Preiļu novada rīkotajā Remigrācijas atbalsta pasākuma uzņēmējdarbībai konkursā un saņēma finansējumu savu projektu realizācijai.

Tiekoties, runājot un sadzirdot mēs varam radīt siltas un mājīgas sajūtas, lai kopā ir labi!

Nekur nav tik labi kā MĀJĀS ❤ !

Pasākuma programma

Lūdzam reģistrētiem pasākumam līdz 2024.gada 13.oktobrim, aizpildot anketu: ej.uz/LatgaleRegistracijaMAJAS

Aktivitāte tiek īstenota VARAM projekta  “Reģionālais koordinators remigrācijas veicināšanai” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:

Ruta Priede, Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore,

 t.29119965, ruta.priede@lpr.gov.lv