Aicinām piedalīties projekta “Bioloģiskā pārtika skolu maltītēs” (akronīms “BSR Food Coalition”) noslēguma atskaites pasākumā tiešsaistē

Kad: 2024. gada 18. septembrī no pulksten. 10.00 līdz pulksten. 12.30

Kur:  tiešsaitē platformā Zoom (saite tiks nosūtīta uz Jūsu e-pastu 17.09.2024.)

Programma:  ŠEIT

Pasākuma valoda:  latviešu (ar sinhrono tulkojumu uz/no angļu valodas)

Kam:

* lēmumu pieņēmējiem – pašvaldību, skolu un bērnudārzu pārstāvjiem, kas atbild par skolu ēdināšanas iepirkumu, pārstāvjiem no atbildīgām ministrijām un kontroles iestādēm;

* praktiķiem – ēdināšanas uzņēmumi, kas nodrošina skolu ēdināšanas pakalpojumus;

* veicinātājiem – vecāki, vietējās rīcības grupas, skolu pavāru izglītotāji, kā arī zinātnisko institūciju pārstāvji;

* interesentiem no citām skolu ēdināšanā iesaistītajām pusēm;

* bioloģiskām lauksaimniecībām.

Rēģistrēties pasākumam var te: forms.gle/VeysNsGTEFNr8g3d7

Kontakti: Rita Ivanova, LPR Projekta vadītāja, tālr. 29857838, e-pasts: rita.ivanova@lpr.gov.lv

Par projektu:
Latgales plānošanas reģions (LPR) kopš 2022.gada oktobra īsteno Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2021.–2027. gadam projektu “Bioloģiskā pārtika skolu maltītēs” (projekta akronīms: “BSR Food Coalition”), kura mērķis ir bioloģiskās pārtikas īpatsvara palielināšana skolu maltītēs no vietējiem ražotājiem, maziem un vidējiem lauksaimniekiem. Viens no šī projekta rīkiem ir “Farm to School” programmu iespēju ieviešana skolās ar mērķi radīt pozitīvas pārmaiņas pārtikas aprites ķēdēs.

“Farm to School” ir programma, ar kuras palīdzību skolas pērk un savās ēdienkartēs iekļauj vietēji ražotus, svaigus pārtikas produktus, piemēram, piena produktus, augļus un dārzeņus, olas, medu, gaļu un pupiņas. Skolas arī iekļauj uz uzturu balstītu mācību programmu un nodrošina skolēniem pieredzes mācīšanās iespējas, piemēram, saimniecību apmeklējumus. Pateicoties programmai “Farm to School”, skolēniem ir pieejama svaiga, vietēja pārtika, un lauksaimniekiem ir piekļuve jauniem tirgiem, izmantojot skolu iepirkumus. Lauksaimnieki var piedalīties arī programmās, kas paredzētas, lai izglītotu bērnus par vietējo pārtiku un lauksaimniecību.
Šis bija divu gadu projekts, kura mērķis bija nodrošināt Klaipēdas, Kurzemes, Latgales, Veru un Tartu reģiona pašvaldības ar ietvaru un demonstrēt pilotprojektus, kā šie risinājumi var darboties praksē, izmantojot “Farm to School” sistēmu.