Latgales SEZ uzņēmums SIA “Light Guide Optics International” ceļ kapacitāti ar veiksmīgi noslēgtiem projektiem

Otrdien, 4. aprīlī, Latgales speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) pārvalde devās uz Līvāniem, lai apsekotu augsto tehnoloģiju uzņēmuma “Light Guide Optics International” realizētos projektus un jauno medicīnas iecirkni, kurš tika izveidots veiksmīgi realizējot vienu no projektiem. Divu realizēto projektu kopējā investīciju summa sasniedza teju 10 miljonus eiro un tika radītas vairākus desmitus jaunas darba vietas.

2022. gada nogalē uzņēmums pabeidza divu apjomīgu ieguldījumu projektu realizāciju, kuru mērķis ir palielināt medicīnas produktu un mehāniskā iecirkņa ražošanas jaudu. Lai palielinātu medicīnas produktu ražošanas jaudu, papildus tika iegādātas ēkas, kuras tika pielāgotas uzņēmuma ražošanas vajadzībām un augstajiem medicīnas produktu ražošanai atbilstošajiem kvalitātes standartiem, sniedzot iespēju palielināt ražošanas apjomus. Jaunizveidotā infrastruktūra ir aprīkota ar kvalitātes standartiem atbilstošu mikroklimata sistēmu, iekšējiem un ārējiem inženiertīkliem, kā arī jaunām ražošanas iekārtām.

Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmē, “Jaunais ražošanas korpuss ir aprīkots ar modernākajām iekārtām, “Light Guide Optics International” produkcija ir pieprasīta 50 pasaules valstīs. Šis projekts tiek realizēts balstoties uz  vietējiem speciālistiem un viņu zināšanām. Prieks, ka Latgales SEZ ar savām sniegtajām priekšrocībām spēj atbalstīt šādus uzņēmējus un ražotājus.

Savukārt, lai palielinātu mehāniskā iecirkņa ražošanas jaudu, tika iegādātas jaunas metālapstrādes iekārtas un tehnoloģijas, kas ne tikai palielina ražošanas jaudu, kapacitāti un produkta apgrozījumu, bet arī nodrošina jaunas darba vietas.

Dažādu projektu realizācija ir būtiska, jo pieprasījums pēc uzņēmuma ražotajiem produktiem ir vairākkārtīgi pieaudzis. Arī turpmāk tiek prognozēts straujš pieprasījuma pieaugums medicīnas produktiem, tāpēc ir nepieciešams attīstīt infrastruktūru un tehnoloģisko aprīkojumu,” norāda SIA “Light Guide Optics International” vadītājs Daumants Pfafrods.

Light Guide Optics International jaunais ražošanas korpuss. Fotogrāfiju autore: Anna Olsen

Informācijai:

SIA “Light Guide Optics International” jau kopš 2004. gada nodarbojas ar optisko šķiedru, optisko šķiedru izstrādājumu un mehānisko komponentu ražošanu, lai sekotu mūsdienu tendencēm un pieprasījumam, uzņēmums nemitīgi paplašinās un attīstās. Īstenojot savu komercdarbību, uzņēmums ir kļuvis par līderi šķiedru optikā pasaules mērogā – produkti tiek izmantoti zinātnes, industriju un medicīnas nozarē.

2017. gadā SIA “Light Guide Optics International” saņēma Latvijas izcilības balvu, savukārt 2018. gadā uzņēmums pievienojās Latgales SEZ. Līdz šim brīdim uzņēmums jau īstenojis četrus investīciju projektus, kuru rezultātā radītas vairāk nekā 100 jaunas darba vietas Latgalē, kopējo investīciju apjomam pārsniedzot 12 milj. eiro. 2022. gadā SIA “Light Guide Optics International” saņēma balvu konkursā “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” nominācijā – Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē.


Par likumā noteiktajām prasībām, kādām ir jāatbilst veiktajiem ieguldījumiem pretendējot uz SEZ tiešo nodokļu atvieglojumiem, kā arī plašāku informāciju par Latgales SEZ darbības noteikumiem un iesniedzamo dokumentāciju iespējams uzzināt, sazinoties ar Latgales SEZ pārvaldi: e-pasts: lsez@lpr.gov.lv, tālr.: +371 26511047, www.lpr.gov.lv/lsez.