Visplašāk festivālā “Baltica” būs pārstāvēta Latgale

No 6. līdz 10. jūlijam norisinās Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica”. Festivāls piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu Rīgā, Talsos, Siguldā, Turaidā, Inčukalnā, Krimuldā, Mālpilī, Jūdažos, Inciemā, Lēdurgā, Kuldīgā, Alsungā, Skrundā, Ventspilī, Popē un Dundagā, kopā pulcējot 225 dažādus folkloras kolektīvus.

2022.gada 6. jūlijā, plkst.18.00 ar Baltijas vakara koncertu „Kaimiņu būšana” Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā sācies starptautiskais folkloras festivāls „Baltica”. Koncertu iespējams vērot arī tiešraidē festivāla mājaslapā www.festivalbaltica.com.

Visplašāk festivālā “Baltica” būs pārstāvēta Latgale, dažādos festivāla notikumos piedaloties 76 kolektīviem, savukārt Rīgu un Rīgas reģionu pārstāvēs 35 kolektīvi, bet Kurzemi – 41 kolektīvs. Festivālā piedalīsies arī 38 Vidzemes, 29 Zemgales un 3 Sēlijas kolektīvi. Festivāla dalībnieki ir kolektīvi, kas festivāla “Baltica” repertuāra pārbaudes skatē par savu sniegumu saņēmuši I vai II kategoriju.

2022. gada starptautiskā folkloras festivāla „Baltica” tēma ir „Spēle” un moto „Nāc ar mani spēlēties”, tāpēc līdzās tradicionālajiem koncertiem, dančiem, meistarklasēm notiks folkloras kopu SAspēles, PRIEKŠspēles, DUBULTspēles, vīru spēles, zolītes spēlētāju sacensības un daudzas citas aizraujošas norises.

Ieeja Starptautiskajā folkloras festivālā “Baltica” pasākumos bez maksas. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Turaidas muzejrezervātā ieeja atbilstoši muzeja cenrādim.

Papildus informācija: www.festivalbaltica.com.

Foto: Augšdaugavas novads, Starptautiskais folkloras festivāls „Baltica”. 2018. gads. Rīga.