Vasiļjevs uzlabo pozīcijas un Pekinas olimpiskās spēlēs iegūst 13.vietu

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien, 10. februārī, Pekinas olimpisko spēļu izvēles programmā pieļāva kļūdu sava slidojuma sākumā, tomēr kopvērtējumā viņš spēja uzlabot savas pozīcijas.

Lai gan Vasiļjevs pieļāva divas kļūdas slidojumā, pēc sava snieguma viņam bija labākais vērtējums tobrīd izvēles programmā un summā. Pekinas olimpisko spēļu kopvērtējumā Vasiļjevs ieņēma 13. vietu. Pirms četriem gadiem Phjončahnā daugavpilietis ieņēma 19. vietu.

Izvēles programmu Vasiļjevs slidoja, skanot Sergeja Prokofjeva “Romeo un Džuljetai”. Daugavpilietis kļūdījās pirmajā tehniskajā elementā četrkāršajā salhovā, taču tas viņu stipri neizsita no līdzsvara, turpinājumā emocionāli slidojot bez lielām kļūdām. Nepilnīgi Vasiļjevs izpildīja kaskādi trīskāršais flips+trīskāršais tulups, par ko zaudēja dažus punktus.

Izvēles programmā Vasiļjevs summā ieguva 167,41 punkti (84,75 punkti par tehniskajiem elementiem; 83,66 punkti par programmas komponentēm; tiesneši samazināja vērtējumu par vienu punktu). Pekinas olimpiskajās spēlēs īsās un izvēles programmas summā Vasiļjevs tika pie 252,71 punkta.

Pēc īsās programmas Vasiļjevs, kurš nesen izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu, bija 16. vietā. Līderis pēc īsās programmas bija amerikānis Neitans Čens, kurš ar izcilu sniegumu ieguva daiļslidošanas vēsturē augstāko vērtējumu 113,97 punkti. Par vairāk nekā pieciem punktiem viņam zaudēja japānis Juma Kagijama (108,12 punkti), bet trešais pagaidām ir cits Japānas daiļslidotājs Šoma Uno (105,90 punkti).

Čens arī kļuva par Pekinas olimpisko čempionu, izcīnot savu trešo olimpisko medaļu. Pirms četriem gadiem Phjončhanā viņš ieguva bronzu komandu vērtējumā, Pekinā viņam bija jau sudrabs komandu sacensībās, bet tagad kolekcijai pievienots zelts individuālajās sacensībās. Pirms četriem gadiem Korejā Čens individuālajās sacensībās bija piektais.

Trīskārtējais olimpiskais čempions Čens pārliecinoši veica izvēles programmu, saņemot ļoti augstu tiesnešu vērtējumu – 218,63 punkti. Summā viņš ieguva 332,60 punktus. Sudrabu izcīnīja japānis Juma Kagijama (310,05 punkti), bet bronza tika citam Uzlecošās saules zemes pārstāvim Šomam Uno (293,00 punkti).

Bez medaļas Pekinā palika viens no galvenajiem favorītiem, 2014. un 2018. gada olimpisko spēļu čempions japānis Juzuru Hanju. Titulētais japāņu daiļsidotājs īsajā programmā bija tikai astotais, izvēles programmā saņēma trešo augstāko novērtējumu, tomēr līdz medaļai aizsniegties viņam neizdevās.