Pēc 10 gadu pārtraukuma Daugavpils U-19 jaunieši triumfē Jaunatnes Kausa izcīņā volejbolā

Foto: Artūrs Stiebriņš

18. februārī tika aizvadīts Latvijas Jaunatnes Kausa izcīņas fināls U-19 vecuma grupā zēniem, kurā piedalījās komandas no Rīgas, Jelgavas, Daugavpils un Kuldīgas. Sacensības uzņēma Rīgas Volejbola skola.

Kā pirmie pusfinālu iesāka Rīgas Volejbola skolas puiši pret Jelgavas novada Sporta centra komandu, kur ar pirmo punktu spēli atklāja jelgavnieki, taču turpinājumā sets izvērtās par labu rīdziniekiem. Otrā seta laikā jelgavnieki izrādīja lielāku pretestību, taču līdz galam nepietika, setam beidzoties rīdzinieku labā. Tāpat arī trešajā setā jelgavniekiem neizdevās panākt Rīgas komandu, spēlei noslēdzot ar rezultātu 3:0 (25:15, 25:22, 25:15) Rīgas Volejbola skolas komandas labā.

Otrajā pusfināla spēlē tikās Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda pret Kuldīgas novada Sporta skolu. Kuldīgas komanda pirmā seta sākumā izvirzījās vadībā, taču Daugavpilij tomēr izdevās kuldīdzniekus panākt un izcīnīt uzvaru pirmajā setā. Otrā seta sākumā daugavpilieši turpināja izrādīt pārākumu, neļaujot Kuldīgas komandai tos panākt, taču seta galotnē Kuldīgas komanda izlīdzināja rezultātu 24:24, gūstot uzvaru visā setā ar 26:24. Trešo setu komandas iesāka vienlīdzīgi. Kuldīgai izdevās seta vidū gūt pārsvaru, taču seta galotnē šoreiz daugavpilieši izlīdzināja rezultātu un uzvarēja ar 27:25. Ceturtais sets, tāpat kā iepriekšējie, noritēja ļoti līdzīgi, bet Daugavpils komanda tomēr izrādījās spēcīgāka un guva uzvaru ar 25:22, pieliekot punktu spēlei ar rezultātu 3:1.

Par trešo vietu savā starpā cīnījās Kuldīgas un Jelgavas komandas. Kuldīdznieki spēli uzsāka pārliecinoši, atstājot jelgavniekus iedzinējos un pirmo setu noslēdzot ar spēcīgām Dāvja Storķa servēm, uzvarot ar rezultātu 25:13. Komandas līdzvērtīgi aizvadīja otrā seta sākumu, taču Jelgavas komanda pārsteidza kuldīdzniekus un ieguva pārsvaru ar 9:7. Seta turpinājumā jelgavnieki tomēr nespēja noturēt pārsvaru un Kuldīgai izdevās izcīnīt uzvaru arī otrajā setā ar rezultātu 25:18. Arī trešajā setā intriga tomēr izpalika un Kuldīgas komanda saglabāja līderu pozīciju, uzvarot setu ar 25:21, kā arī izcīnot trešo vietu Jaunatnes kausa finālturnīrā.

Par labāko spēlētāju Jelgavas novada Sporta centra komandā tika izvēlēts Edvards Apsītis. Kā arī Kuldīgas komandas treneris Jānis Jerumanis pasniedza “LIDO” sarūpēto specbalvu Jelgavas spēlētājam Rolandam Bergmanim, kas pēc Jerumaņa domām sagādāja Kuldīgai vislielākās problēmas bronzas spēlē.  Turpretī Kuldīgas novada Sporta skolas labākā spēlētāja tituls tika piešķirts Klāvam Stebulim.

Zelta spēlē par kausu cīnījās Daugavpils un Rīgas komandas. Pirmo setu uzsākot vienlīdz spēcīgi, taču jau seta vidū Daugavpils puiši guva pārspēku, ar uzbrukuma sitieniem izceļoties Armandam Rokjānam un uzvarot ar 25:20. Otrais sets iesākās līdzīgi pirmajam, taču Rīgas komanda seta galotnē pietuvojās daugavpiliešiem, parādot pretestību un lielisku uzbrukumu no Jāņa Teikmaņa puses, taču pie rezultāta 22:22 rīdzinieki pieļāva vairākas kļūdas, setu atdodot Daugavpilij ar 25:22.

Jāatzīmē trešā seta sākums, kurā Rīgas Volejbola skola pārliecinoši pārņēma spēles vadību ar rezultātu 8:2, Daugavpils komandai atrodoties iedzinējos. Pie rezultāta 16:16 Daugavpilij izdevās pietuvoties, taču rīdzinieki nepadevās un saglabāja pārsvaru, seta galotnē komandām spēlējot punkts punktā, kā rezultātā stiprākā izrādījās Rīgas komanda uzvarot ar rezultātu 26:24.

Ceturtā seta sākums daugavpiliešiem padevās labāk nekā Rīgas komandai, izcīnot 5 punktu pārsvaru pie rezultāta 9:4, visu setu esot stipri priekšā rīdziniekiem. Spēles noslēgumā mājinieku komandai neizdevās vairs samazināt punktu deficītu, kā rezultātā Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola uzvarēja arī ceturto setu ar rezultātu 25:19.

Par zelta spēles labāko spēlētāju Rīgas Volejbola skolas komandā tika atzīts Kārlis Uģis Ābelītis, taču kausa uzvarētājiem Daugavpils komandai labākais šīs dienas spēlētājs bija Sandis Vilcāns.

Volejbola federācijas Prezidents Jānis Buks apbalvošanas ceremonijas uzrunā sacīja: “Milzīgs prieks, ka varam pēc tik ilga laika tikties kopā un spēlēt, paldies jums par pacietību un izturību, ka turpinājāt trenēties un nepadevāties. Mans lielākais paldies vienmēr ir treneriem un pedagogiem, jo Jūs esat tie, kas iedod šo mīlestību pret volejbolu uz visu mūžu.”

Pēcspēles intervijā uzvarētāju komandas labākais spēlētājs Sandis Vilcāns atzina, ka gāja ilgi līdz šai uzvarai, jo šajā vecuma grupā Daugavpilij nebija izdevies uzvarēt iepriekšējos 10 gadus, līdz ar to pašiem ir liels prieks un gandarījums par paveikto.

Jau svētdien, 20. februārī Rīgas Volejbola skolā U-19 grupas meitenes cīnīsies par kausu, kurā savstarpēji cīnīsies 3 Rīgas Volejbola skolas komandas un to starpā arī Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda.

Lielu paldies Latvijas Volejbola federācija saka visiem atbalstītājiem, kas iesaistās un palīdz jauniešu volejbola attīstībā – “Smiltenes piens”, “JOMA”, “EK Sistēmas”, “STENDERS”, “VENDEN”, “LIDO”, “Biofarmacija” Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Sporta federāciju padome.

Avots: volejbols.lv