Notiks Latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu attīstības plāna izstrādes semināri

Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs aicina Latvijas valsts institūcijas, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas iesaistīties Latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu plāna izstrādē. No 2022. gada 18. janvāra līdz 26. janvārim notiks tiešsaistes semināri, kuros interesenti tiks iepazīstināti ar likuma plāna mērķiem, kā arī aicināti sniegt savas idejas plāna izstrādē.

Katrs seminārs veltīts noteiktai vēsturiskajai zemei: 18. janvārī – Zemgale, 20. janvārī – Sēlija, 21. janvārī – Latgale, 25. janvārī – Kurzeme, 26. janvārī – Vidzeme un Rīga. Pieteikties iespējams līdz 2022. gada 17. janvārim. Plašāku informāciju par semināru norisi un pieteikuma anketu iespējams skatīt ŠEIT.

Vēl līdz 15. janvārim ikvienam ir iespēja sniegt savus priekšlikumus Latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu attīstības plāna izstrādei, piedaloties ideju talkā un aizpildot anketu ŠEIT. Anketa sastāv no trim daļām – paša priekšlikuma vai ieceres, ziņām par tās īstenošanu un informācijas par pieteicēju (lai plāna veidotāji nepieciešamības gadījumā varētu sazināties un precizēt anketā norādīto informāciju).

2021. gada 1. jūlijā stājies spēkā jaunais Latviešu vēsturisko zemju likums, kura mērķis ir veicināt latviešu vēsturisko zemju iedzīvotāju kopējo apziņu, identitāti un piederību kultūrtelpu saglabāšanu un ilgtspējīgu attīstību.

Informāciju sagatavoja: Linda Ertmane, Sabiedrisko attiecību speciāliste, 67228985; 29181396, Linda.Ertmane@lnkc.gov.lv, www.lnkc.gov.lv