Daugavpils savu 747. dzimšanas dienu svinēs 3. – 5. jūnijā

Šogad Daugavpils svinēs savu 747. dzimšanas dienu. Pēc divu gadu pārtraukuma pilsētas ielas, laukumus, parkus un skvērus piepildīs mūzika, dziesmas, dejas, apkārt virmos jautras čalas un līksmi smiekli. Dzimšanas dienas svinības aizritēs ar vērienīgo Ghetto Games festivālu, pašmāju un Latvijas mēroga mākslinieku koncertiem, gaisa balonu čempionātu, kā arī  daudzveidīgām izklaidēm un atrakcijām ģimenēm.

Atšķirībā no ierastā svinību formāta, šogad daudzi pasākumi, tajā skaitā koncerti, notiks arī Daugavpils Cietoksnī. Līdz 2. maijam savu dalību svētku norisē ir aicināti pieteikt vietējie radošie kolektīvi un mākslinieki. Arī tirgotāji un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji ir aicināti piedalīties svētkos, piedāvājot iegādāties savu produkciju un cienājot svētku apmeklētājus ar gardumiem.

Visas trīs svētku dienas, kā ierasts, pilsētas centrā darbosies Ģimenes parks ar atrakcijām un izklaidēm bērniem. Rīgas ielā norisināsies tradicionālais svētku tirdziņš. Dubrovina parkā āra kafejnīcas ielūgs baudīt atspirdzinājumus, saldumus un uzkodas. Arī Cietoksnī būs ko darīt gan mazajiem svētku apmeklētajiem, gan tiem, kas vēlēsies atpūsties ielu kafejnīcās.

  1. jūnijs, piektdiena

Svētki tiks ieskandināti piektdienas vakarā Cietoksnī, kad uz skatuves Marka Rotko mākslas centra pagalmā kāps Daugavpilī un Latvijā populāri mākslinieki.

Esplanādē norisināsies gaisa balonu festivāls, labvēlīgos laika apstākļos aicinot interesentus doties lidojumā, vērojot mūsu pilsētas krāšņumu no putnu lidojuma. Plānots, ka gaisa balonu festivāls notiks 4 dienas – no ceturtdienas līdz svētdienai.

  1. jūnijs, sestdiena

Visas dienas garumā Daugavpili dzimšanas dienā ar koncertiem pilsētas centrā sveiks mūsu radošie kolektīvi.

Par vienu no centrālajiem notikumiem kļūs ielu sporta un kultūras festivāls Ghetto Games, kurš norisināsies Vienības laukumā. Šoreiz “Ghetto Games” viesosies Daugavpilī ar jaunu konceptu, kur kopā ar jau ierastajām sacensībām uz īpašas skatuves notiks aizraujošs 10 stundu šovs, kas sola sagādāt daudz pārsteigumu. Visas dienas garumā ir paredzēta izklaides programma, tiešraide uz lielā ekrāna, konkursi skatītājiem, sacensības komandām un individuālajiem dalībniekiem, kā arī citas izklaides DJ pavadībā.

Paredzēts arī spēkavīru čempionāts un ielu vingrošanas čempionāts.

Cietoksnī šajā dienā notiks retro un tūnēto automašīnu izstāde, krāmu tirdziņš, tiks organizēti vietējo estrādes grupu un citu mūziķu koncerti.

  1. jūnijs, svētdiena

Līdz plkst. 18.00 pilsētas centrā darbosies svētku tirdziņš, āra kafejnīcas, ģimenes izklaides un atrakciju vietas, ka arī notiks koncerti.

Darba grupa turpina strādāt pie svētku programmas. Plašāka informācija par pasākumiem tiks publiskota maija sākumā. Sekojiet informācijai pašvaldības mājas lapā www.daugavpils.lv