Rasels Krovs atveidos galveno lomu filmā par Marku Rotko

Foto: Consuelo Kanaga/Eva Rinaldi/CC/kolāža Latviesi.com

Oskara laureāts Rasels Krovs kinofilmā atveidos Daugavpilī dzimušo un vēlāk uz ASV emigrējušo gleznotāju Marku Rotko, vēsta vietne The Hollywood reporter. Filmu veidos britu režisore Sema Teilore-Džonsone, kuras zināmāko darbu sarakstā ir filmas “Greja 50 nokrāsas” un “Nekurienes zēns” – par Džona Lenona jaunību.

Aktieru ansamblī Rasels Krovs nebūs vienīgā zvaigzne. Izdevums vēstī, ka viņam līdzās spēlēs Zelta globusa laureāts Ārons Teilors-Džonsons, Zelta globusa nominants Maikls Stūlbergs, BAFTA laureāts Džareds Heriss un uzlēcošā zvaigzne Eislinga Franciosi, kura atveidos Rotko meitu Keitu.

“Rotko filma būs ne tikai stāsts par izcilu mākslinieku. Tā vairāk pievērsīsies mūžīgajai cīņai starp labo un ļauno,” režisori Teilori-Džonsoni citē The Hollywood reporter. “Tā stāstīs par Keitas Rotko centieniem pasargāt sava tēva gleznas no cilvēkiem, kuri nodeva viņas tēvu un nolaupīja viņa mākslu. Tā būs par atmaksu ietekmīgiem cilvēkiem, kuri darīja visu, lai iznīcinātu viņas tēva atstāto mantojumu.”

Filma balstīta Lī Seldesas grāmatā “Marka Rotko mantojums”.

Filmēšana sāksies šajā vasarā, vēsta The Hollywood reporter.