Lūznavas muiža kļuvusi par 2020. gada Latgales reģiona kultūrvietu

25. janvārī noslēdzās Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” ziemas balsojums, kurā skatītāji un klausītāji tika aicināti vērtēt arī 2020. gada laikā pieteiktās kultūras baudīšanas vietas. Kultūrvietu vidū bija arī Lūznavas muiža, kas kļuvusi par Latgales reģiona uzvarētāju, un nu no 1. februāra muižu balvas fināla balsojumā varēs atbalstīt sacensībā par 2020. gada Latvijas kultūrvietas titulu.

Kategorijā “Mana kultūrvieta” par kultūras baudītāju atzinību balvā “Kilograms kultūras 2020” sacentās vairāk nekā 50 kultūrvietas no visas Latvijas. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm šogad kandidātus šai nominācijai izvirzīja ne vien skatītāji un klausītāji, bet arī balvas žūrija. “2020. gadā iespēja apmeklēt kultūras notikumus bija ierobežota, un arī laikā, kad lielie ierobežojumi uz brīdi bija samazināti, kultūrvietu apmeklētāju uzņemšanas kapacitāte nebija pilnvērtīga. Tieši tādēļ mēs kā apbalvojuma “Kilograms kultūras” žūrija vēlējāmies atgādināt kultūras baudītājiem un arī pašu kultūrvietu darbiniekiem, uzturētājiem un līdzjutējiem, ka kultūrvietas joprojām ir un būs – tās gaida, kad atkal varēsim pulcēties un baudīt mākslu, bet līdz tam ir jāpaciešas. Tieši tādēļ par kultūrvietām aizmirst nedrīkstam,” pārliecināta ir LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Fināla balsojumā piedalīsies tikai piecas vietas – tās, kuras ziemas balsojumā ieguvušas lielāko balsotāju atbalstu. Latgales reģionā “Mana kultūrvieta” sacensībā cienīgā konkurencē ar Latgales vēstniecību GORS un Namaterialuos kulturys montuojuma centru “Upīte” uzvarēja tieši Lūznavas muiža. Vidzemi balsojumā pārstāvēs Alūksnes muižas parks, Kurzemi – Liepājas teātris, Zemgali – “Sansusī” rezidenču centrs “Susēja”, bet no Rīgas par sabiedrības iecienītākās kultūrvietas titulu 2020. gadā cīnīsies Latvijas Nacionālā bibliotēka. Turpināt atbalstīt Lūznavas muižu nominācijā “Mana kultūrvieta” Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” fināla balsojumā varēs no 1. februāra, bet uzvarētāji tiks noskaidroti 27. februārī. Balva kategorijā “Mana kultūrvieta” tiks pasniegta trešo reizi. Līdz šim Latgales reģionu tajā  ir pārstāvejuši Latgales vēstniecība GORS (2018) un Latgales Mākslas un amatniecības centrs Līvānos (tagad Līvānu stikla un amatniecības centrs) (2019).

Lūznavas muižas komanda ir ļoti priecīga par rezultātiem un pateicīga visiem balsotājiem par atbalstu, kā arī saka paldies ikvienam, kurš pērn ar muižu kopā bija gan klātienē, gan attālināti, cerot, ka jau drīz satikšanās atkal būs iespējamas arī šogad.

Plašāka informācija: Iveta Balčūne, Lūznavas muižas pārvaldniece, 29390701, iveta.balcune@rezeknesnovads.lv

luznavasmuiza.lv; facebook.com/luznavasmuiza