Veicinot Rēzeknes attīstību, atbalstīti 7 mazie kultūras un tūrisma projekti

FOTO: Arkas tipa metāla dzelzceļa tilts Rēzeknē (apgrieztā loka tilts). Foto: Aleksandrs Tolopilo

Noslēdzies 2020. gada Mazo kultūras un tūrisma projektu konkurss, ko finansē Rēzeknes dome un organizē pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”, veicinot kultūras un tūrisma attīstību un jaunrades procesu veidošanu Rēzeknē. No iesniegtajiem 12 projektiem, šogad atbalstīti 7 projekti un kopumā piešķirts finansējums 10000,00 eiro apmērā.

Ņemot vērā projektu izstrādes kvalitāti, ilgtspēju, atbilstību nolikumam un šī gada izvirzītās prioritātes-tēmas atspoguļojumu: “Rēzekne zaļā, Rēzekne, sirmā, / Celies uz augšu un skaistumā posies!” (V. Širina), Kultūras komisija nolēma atbalstīt 7 projektus.

Atbalstītie projekti:

  1. SIA “IGGI” projekts “Dzīvās mūzikas skatuve”, piešķirti 800 EUR.

Projekta mērķis ir vasarā nodrošināt Rēzeknes iedzīvotājiem un viesiem, īpaši jauniešiem, iespēju apmeklēt dzīvās mūzikas koncertus, kuros brīvdabā – “Fresh Terases” ābeļdārzā – uzstāsies vietēji mākslinieki, veicinot Rēzeknē dzīvās mūzikas koncertu tradīcijas attīstību.

 Leonarda Vinceviča projekts “Latgales kultūras darbinieku piemiņas parka informatīvā stenda izveidošana un uzstādīšana”, piešķirti 500 EUR.

Projekta ietvaros Latgales kultūras darbinieku piemiņas parkā tiks izveidots un uzstādīts informatīvais stends, nodrošinot izzinošu informāciju ikvienam interesentam un sekmējot izcilu Latgales personību (Francis Kemps, Andrejs Paulāns, Antons Rupainis, Valērija Seile u. c.) atpazīstamību plašākā sabiedrībā.

  1. Andra Uškāna projekts “Ceļvedis “Nezināmā Rēzekne”, 1. posms”, piešķirti 1100 EUR.

Projekta mērķis ir apzināt līdz šim neapzinātos potenciālos Rēzeknes tūrisma objektus un izstrādāt gan tūrisma ceļvedi, gan audio maršrutu tūristiem un rēzekniešiem, kuri grib redzēt pilsētu no neierastiem rakursiem. Ceļvedis būs pieejams arī digitāli projekta mājaslapā rositten.lv

  1. Latvijas muzeju biedrības projekts “Grāmatas “100 fakti par Rēzekni” izdošana”, piešķirti 2760 EUR.

Projekts paredz, ka uz Latgales Kultūrvēstures muzeja speciālistu apkopotās un atlasītās informācijas pamata, tiks izdota grāmata par Rēzeknes vēsturi, sekmējot sabiedrības interesi par pilsētas kultūrvēsturi un pagātnes mantojumu, veicinot pilsētas atpazīstamību un daudzveidojot tūrisma produktu klāstu.

  1. Biedrības “Lauku sāta” projekts “Vasaras saulgriežu koncertuzvedums “Sen tos Jāņus daudzināja”, piešķirti 1500 EUR.

Veicinot kultūras un jaunrades procesus un attīstot kultūrtūrisma apmaiņu nacionālā un starptautiskā līmenī, projekta ietvaros taps koncertuzvedums, kurā iesaistīsies gan Rēzeknes mākslinieki un kolektīvi, gan kolektīvi no Rīgas un divi kori no Norvēģijas. Koncertuzvedumā skanēs gan latgaliešu, latviešu tautasdziesmu apdares, gan oriģinālmelodijas, uz kuru bāzes tiks veidotas arī oriģināldejas. Vasaras saulstāvju rituāla izspēle koncertuzvedumā paredzēta 22. jūnijā Latgales vēstniecībā GORS.

  1. Darjas Koževnikovas projekts “Dzejoļu krājuma “Птица белая” izdošana un tā prezentācija”, piešķirti 500 EUR.

Sagaidot Rēzeknes 735. jubileju, projekta autore izdos savas daiļrades apkopojumu, aicinot ikvienu izbaudīt dzejas smalkumu un dziļumu. Grāmatas prezentācijas lasījumos piedalīsies teātra “Joriks” aktieri, bet ansamblis “Intriga” jau sen ir iekļāvis savā repertuārā dziesmas ar autores vārdiem, sekmējot lasītāju, klausītāju un skatītāju radošo komunikāciju.

  1. Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas projekts “Izdaiļosim Rēzekni”, piešķirti 2840 EUR.

Projekta ietvaros tiks atjaunotas un apgleznotas Mākslas nama darbnīcas ārsienas, sakārtojot un attīstot  pilsētvidi, un radot vēl vienu, Rēzeknei veltītu, gleznojumu, kas piesaistīs apkārtējo uzmanību nozīmīgam tūrisma objektam, veicinot Mākslas nama popularizēšanu un pieejamību sabiedrībai.

Paldies visiem projektu iesniedzējiem, sveicam atbalstīto projektu autorus un vēlam veiksmīgu ideju realizēšanu!

FOTO: Arkas tipa metāla dzelzceļa tilts  Rēzeknē (apgrieztā loka tilts). Foto: Aleksandrs Tolopilo

Informāciju sagatavoja Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”, reklāmas speciāliste,Tālr. 26106775