Upītē svētkus svinēs desmit dienu garumā

Viļakas novada, Šķilbēnu pagasta Upītes ciemā tradicionāli augusta izskaņā svinēs “Svātkus Upītie”.

Šogad svētkus svinēs desmit dienu garumā – no 2020. gada 18. līdz 28. augustam – un to galvenais moto būs – “Katra diena kā piedzīvojums”. Svētkos plānots tekstilmākslas simpozijs, Upītes etnogrāfiskā ansambļa 40 gadu svinību koncerts, tradicionāli Latvijas Nacionālā teātra, Latvijas Leļļu teātra un Dirty Deal Teatro viesizrādes. Svētkus noslēgs grupas “Dakota” koncerts – balle.

Svētki iesāksies ar Tekstilmākslas simpoziju, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, te piedalīsies akadēmijas studenti, kas izpētīs Ziemeļlatgales tekstilmākslas tradicionālo mantojumu un veidos jaundarbus. Simpozija noslēgumā atklās izstādi kopā dalot šo prieku ar Upītes etnogrāfiskā ansambļa 40 gadu jubileju.

Turpmākajās dienās katra apmeklētāja gaumei tiks piedāvātas dažādas aktivitātes: kokles spēlēšanas meistarklases, leļļu darināšanas meistarklases, nakts volejbola turnīrs, pārsteigumu nakts trasīte, stipro skrējiens un dažādas citas aktivitātes lieliem un maziem.

Neizpaliks arī par tradīciju kļuvušās profesionālo teātru izrādes. Šogad Dirty Deal Teatro atvedīs izrādi “Miega peles”, Latvijas Leļļu teātris – “Makss un Morics”, bet Latvijas Nacionālais teātris izrādi “Slaktiņa Dievs”. Svētki noslēgsies ar grupas “Dakota” koncertu – balli.

Lielākā daļa pasākumu plānoti Upītes sporta laukumā speciāli svētkiem uzbūvētā salmu ruļļu estrādē – kolizejā.