Pagājušā gada vasarā tika izsludināts konkurss Latgales senioru un pensionāru literārajai balvai. Gada balvas tēma bija LATGALE, ĢIMENE, darbu forma – dzeja.

Literārās balvas mērķis bija atbalstīt senioru un pensionāru sociālās integrācijas procesu un iepazīstināt sabiedrību ar senioru un pensionāru radošajiem darbiem un dot iespēju viņiem izteikt sevi.

Konkursam darbus bija iesnieguši deviņi autori, kuri arī tika uzaicināti uz literārajiem dzejas lasījumiem š.g. 28.februārī Rēzeknē. Autori uzstājās ar vienu izvēlētā dzejoļa lasījumu.

Latgales literārās balvas ieguvēju L.Slišāni sveic Kārsavas novada pārstāvji

Saskaņā ar žūrijas komisijas lēmumu 1.vietu ieguva mūsu novada Mežvidu pagasta iedzīvotāja Lidija Slišāne. Arī trešās vietas ieguvēja  ir mežvidiete Terēzija Ladusāne. L.Slišāni svinīgi sveica LPRA valdes priekšsēdētāja H.Piziča, Kārsavas novada domes priekšsēdētāja I.Silicka un Kārsavas novada pensionāru apvienības valdes priekšsēdētāja Z.Ritiņa. Arī simpātiju balvu un Egitas Kancānes grāmatu “Sylto mola” ieguva Lidijas kundze.

 Pateicības raksts un balva ceļos arī pie T.Ladusānes uz Mežvidu pagastu. No sirds sveicam radošās seniores un vēlam panākumus turpmākajos konkursos.

Renāte Čeirāne, Malnavas pagastā