Daugavpilī notiks Oskara Stroka konkurss

Šī gada 4. aprīlī Daugavpils Universitātes koncertzālē (Vienības ielā 13) notiks 1. Starptautiskais Oskara Stroka Jauno pianistu konkurss.

Dalībai konkursā organizatori ir saņēmuši vairāk nekā 130 pieteikumu no jaunajiem mūziķiem vecumā no 7 līdz 17 gadiem. Konkursa dalībnieki pārstāvēs vairākas Eiropas valstis – Baltkrieviju, Igauniju, Krieviju, Lietuvu, Poliju, Somiju, Ukrainu, kā arī vairākas Latvijas pilsētas: Daugavpili, Gulbeni, Jēkabpili, Jūrmalu, Limbažus, Madonu, Ogri, Rīgu, Rūjienu un citas pilsētas.

Jaunie mūziķi sacentīsies divās kategorijās: A kategorijā būs pianisti, kas apgūst klavierspēli bērnu mūzikas skola, mūzikas vidusskolās (koledžās un licejos); B kategorijā – bērni, kuri nemācas bērnu mūzikas skola, mūzikas vidusskolās (koledžās un licejos), vai apgūst klavierspēli mūzikas skolā kā obligāto priekšmetu, studējot citu mūzikas specialitāti (pūšamo instrumentu, stīgu, akordeonu utt.). Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija un labākie izpildītāji saņems dažādas balvas.

Jauno pianistu konkursa mērķis ir sekmēt radošu spēju un klavierspēles prasmju attīstību jaunajiem mūziķiem, godināt pasaules slavenā komponista un pianista Oskara Stroka vārdu, kurš dzimis Daugavpilī.

Konkursu organizē Daugavpils 13. vidusskola sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, Daugavpils pilsētas Kultūras pārvaldi un Daugavpils Universitātes Mūzikas un Mākslu fakultāti.

Informējam, ka pasākums var tikt fotografēts un filmēts.

 Papildu informācija: Konkursa koordinators, Dr. paed., diriģents Jevgeņijs Ustinskovs, tālr.: +371-29538278;  e-pasts: latviancontests@inbox.lv