Daugavpilī norisinās starptautiskais festivāls «Poļu folklora Latgalē»

Daugavpilī norisinās starptautiskais festivāls «Poļu folklora Latgalē»No 1. līdz 3.maijam Daugavpilī norisinās Daugavpils Poļu kultūras centra un Latvijas Poļu savienības Daugavpils nodaļas „Promieņ” rīkotais starptautiskais festivāls «Poļu folklora Latgalē». Šī pasākuma ietvaros, kas notiek pilsētā kopš 2004. gada, Daugavpilī ieradušies bērnu un jauniešu radošie kolektīvi no dažādām Latvijas  pilsētām un ārzemēm.

Festivāla atklāšana notika 1. maijā ar enerģisku koncertu Latviešu Kultūras centrā (Rīgas ielā 22), kurā piedalījās kolektīvi „Łukowiacy” un „Hajduki” no Polijas, «Małe Oldrzychowice» no Čehijas, „Perła” no Lietuvas, kā arī kolektīvi „Rīgas saulstariņi” un „Kukułeczka” no Latvijas. 2. maijā koncerts, kas bija ieplānots Vienības laukumā  uzreiz pēc dievkalpojuma Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā, lietus dēļ tika pārcelts uz Latviešu kultūras centra (LKC) koncertzāli.

3. maijā, Polijas Konstitūcijas dienā, Daugavpils svinēs tradicionālos Varšavas ielas svētkus. To laikā norisināsies svinīgais gājiens, kas 11:00 startēs no Polijas Valsts ģimnāzijas (Varšavas ielā 2) un beigsies pie piemiņas krusta Slobodkā – šeit notiks ziedu nolikšana par godu tiem kritušajiem poļu karavīriem, kas cīnījās par Latgales brīvību. Pasākuma noslēgumā plkst. 12.30 Latviešu kultūras centrā notiks festivāla dalībnieku apbalvošana.