No 13. līdz 15. augustam virzienā uz Aglonu tiks norīkoti papildu autobusi un vilciens, kā arī pagarināti esošie autobusu maršruti

No 13. līdz 15. augustam tiks veiktas izmaiņas AS Nordeka apkalpotajā maršrutā Nr.7981 Rīga–Preiļi, atsevišķus autobusu reisus pagarinot līdz Aglonai. Tāpat tiks pagarināti divi vilciena maršruta Rīga–Daugavpils reisi, lai 14. augustā iedzīvotājiem būtu iespēja tikt līdz Aglonai, bet pēc svētkiem, 15. augustā, – atpakaļ uz Rīgu.

14. un 15. augustā AS Rēzeknes autobusu parks apkalpotajā maršrutā Nr.5627 Rēzekne–Malta–Feimaņi tiks atklāti kopumā četri papildu reisi, kas tiks pagarināti līdz Aglonai. Abās dienās arī SIA Jēkabpils autobusu parks apkalpotajā maršrutā Nr.5714 Preiļi–Aglona–Grāveri tiks atklāti kopumā 18 jauni reisi, kas tiks izpildīti tikai līdz Aglonai vai no Aglonas virzienā uz Preiļiem. Lai iedzīvotāji varētu no svētku norises vietas ērti tikt līdz stacijai, lai pagūtu uz vilcienu Rīga–Aglona, vai, tieši otrādi, braucot ar vilcienu no Rīgas, tikt līdz svētku norises vietai, vairāki maršruta Preiļi–Aglona–Grāveri autobusi tiks pieskaņoti vilciena kursēšanas grafikam.

Informācija par papildu reisu kursēšanas grafiku: Agolnas_papildu_reisi_pielikums

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un paņemt biļeti par savu braucienu, atgādinot, ka statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits. Par konstatētiem biļešu tirdzniecības pārkāpumiem pasažieri var ziņot mūsu kontrolieriem jebkurā diennakts laikā, sūtot īsziņu vai zvanot pa tālruni 27776621.

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

VSIA Autotransporta direkcija