Baltinavas Kristīgās internātpamatskolas skolēni aizvadījuši rosīgu Meteņdienu

13.februārī Baltinavas Kristīgās internātpamatskolas skolēni un skolotāji Meteņdienas svinības iesāka ar viesošanos Biežuciema Kultūras namā pie saimniecēm Anna, Venerandas, Helēnas, Skaidrītes.

Meteņdienas saimnieces ar skaistiem priekšautiem, baltām micītēm galvā, smaidīgas izstāstīja, ka viņām padomā ir pagatavot un izvārīt biezpiena bumbiņas, žagariņus, izcept ābolu strudeles, nogarnēt torti, bet nepieciešami palīgi. Skolēni protams bija ar mieru piedalīties svētku cienasta gatavošanā.

Skolotāja Marija Skaba sadalīja skolēnus trīs grupās. 1.,2.,5.,6. klašu grupas skolēnu mazie pirkstiņi ripināja biezpiena bumbiņas, rullēja, grieza mīklu un veidoja tautā saucamos cepumus- žagariņus, bet saimniece Helēna darbojās pie plīts. Kad viņa zeltaini brūnos cepumus izņēma no eļlas katla, tad bērni tos apkaisīja ar pūdercukuru.
C klašu skolēni pie saimnieces Annas novietoja sagrieztos ābolus uz mīklas pamatnes, locija,noformēja ar ābolīti un lika uz pannas cepties.
Savukārt vecākie skolēni iepazinās ar tortu garnēšanas mākslu un knifiņiem. So mākslu viņiem mācīja saimniece Veneranda.
Ceturtā saimniece Skaidrīte vārīja zāļu tēju kopējam mielasta galdam.
Telpā valdīja liela darba atmosfēra, skanēja bērnu čalošana, smiekli, izsaucieni-“es vēl gribu sataisīt”, “es jau pagaršoju”, “man nesanāk”….
Kad telpu pārņēma saldā vārīto cepumu, ābolu strūdeļu, zāļu tējas smarža, tad visi sēdāmies pie galda, baudījām tēju, mielojāmies ar pagatavotajiem gardumiem, līdzpaņemtajām pankūkām.
Pateikuši lielu PALDIES saimniecēm, devāmies uz Baltinavas parku. Tur vizinājāmies no kalniņa, bridām pa dziļo sniegu, vārtijāmies sniegā, izkliedzāmies…Izbaudījām ziemu.
Dienas noslēgumā vēl kārtīgi izdejojāmies diskotēkā.
Meteņdienā kārtīgi izpriecājāmies, lai varētu godam pavadīt Gavēņa laiku.