Baltinavā jau otro gadu norisināsies Jauniešu diena

28.jūlijā Baltinavā jau otro gadu norisināsies Jauniešu diena, kuru rīko novada  iedzīvotāji Solvita Logina un Andrejs Frolovs kopā ar Baltinavas jauniešu radošo komandu.  2018. gada pavasarī “Latgales NVO projektu programmai 2018” tika uzrakstīts projekts par finansējuma piešķiršanu pasākuma organizēšanai, kurš tika atbalstīts, tādēļ pasākums šogad gaidāms vēl plašāks kā pagājušā gadā.

Pasākuma laikā paredzētas radošās darbnīcas, kuru laikā bērniem un jauniešiem būs iespēja izgatavot krāsainas papīra maskas,individuālas rotas katrai gaumei, apgleznot auduma maisiņus. Būs iespēja gūt ieskatu alternatīvās mākslas tapšanas procesā, izgatavojot stencilus un pielietojot tos darbībā. Tiem, kas vēlas iegūt jaunas zināšanas foto un mūzikas jomā, būs iespēja apmeklēt „Foto darbnīcu” un „Ģitārspēles pamatu apgūšanas darbnīcu”. Bērnus un jauniešus, kas vēlas ko košāku, aicinām uz hennas un sejas apgleznošanas darbnīcām, kā arī „Hair wrap” meistarklasi, kuras laikā būs iespēja apgūt krāsaino bizīšu pīšanas tehniku.

Pasākuma otrajā daļā paredzētas dažādas sportiskas aktivitātes, izturības un spēka pārbaudījumi individuāli un komandās, kā arī erudīcijas pārbaudījumi pieaugušajiem.

Noslēdzošā daļa paredzēta orientēšanās pasākumam „Baltinava iz:Aicina”. Uzsākot šo pārbaudījumu, komandu dalībnieki dosies uz sākuma punktu ar pāris priekšmetiem un karti. Orientēšanās gaitā viņiem būs jāveic dažādi uzdevumi, lai iegūtu norādes uz nākamo pārbaudījuma vietu. Tādā veidā Baltinavas teritorijā būs izveidoti vairāki punkti, kuros darbojoties būs jāpielieto zināšanas, atjautība, spēks un komandas darbs, lai varētu nokļūt finiša taisnē.

Pasākuma beigās paredzēta dalībnieku apbalvošana, spēka zupa un muzikāls noslēgums Baltinavas parka estrādē ar mūziku visām gaumēm.

Visas dienas garumā bērniem būs iespēja izlēkāties piepūšamajās atrakcijās.

Pasākuma ietvaros būs skatāma arī tekstilmākslinieces, audējas, rokdarbnieces un skolotājas Anneles Slišānes (Viļakas novads, Upīte) austo darbu izstāde “100 deči Latvijai”.  2016. gada augustā Annele uzsāka darināt savu īpašo dāvanu Latvijai 100 gadu jubilejā “100dečiLatvijai”, kur katrs darbs ir unikāls un top no gluži cita materiāla. Izstādē būs iespēja apskatīt daļu no viņas darbiem.

Baltinavas jaunieši aicina jūs apmeklēt pasākumu un katram paņemt līdzi vēl vismaz vienu draugu