“Vides dienas Daugavpilī” ietvaros aicinām apmeklēt vakara sarunas uz dīvāna “Pilsētas zaļais kods”

5. maijā Daugavpilī notiks Europe Direct Dienvidlatgale centra atklāšana, kura ietvaros pilsētā visas dienas garumā notiks vairāk nekā 60 dažādi ar vidi un Eiropas zaļo kursu saistīti pasākumi.

Viens no nozīmīgākajiem Vides dienas pasākumiem notiks Daugavpils Cietoksnī (Imperatora iela 8), pl.18:00, kur daugavpiliešiem un pilsētas viesiem, apmeklējot renovēto Inženieru Arsenālu, vakara sarunās “Pilsētas zaļais kods” būs iespēja tikties ar Latvijā pazīstamiem vides un Eiropas zaļā kursa speciālistiem. Veicot atkritumu auditu Lielās talkas laikā, reizēm Latvijas mežos iespējams atrast pat lielgabarīta mēbeles, tāpēc, apzinoties sabiedrības zināšanas par zaļo domāšanu, pasākumam dots zīmīgs nosaukums vakara sarunas uz “DĪVĀNA”.

Pasākuma rīkotāji, Europe Direct Dienvidlatgale kopā ar Daugavpilī pazīstamā sarunu sola LAVKA organizatoriem klātienes sarunās aicina runāt par pilsētas zaļo kodu, vidi un Eiropas vērtībām.

Pasākuma laikā savā pieredzē par resursu patēriņu, to otrreizēju izmantošanu, atkritumu šķirošanas nozīmi dalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides politikas departamenta direktore Rudīte Vesere.

Par Eiropas vērtībām ilgtspējīgai arhitektūrai un attīstībai un vides mijiedarbībai ar arhitektūru stāstīs Latvijas paviljona  – Expo2020  Augsne – autors, arhitekts Didzis Jaunzems.

Savukārt Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns diskutēs par aktualitātēm vides aizsardzībā.

Daugavpiliešiem pazīstais Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš dalīsies pieredzē par dabas vērtību mijiedarbību ar pilsētu un tās iedzīvotājiem.

Pasākums būs lieliska iespēja satikties, gūt jaunas zināšanas un emocijas, kā arī apskatīties tikko atklāto (vai renovēto) Inženieru Arsenālu.

Ieeja pasākumā ir brīva! Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana.

Pēc pasākuma, vēlā vakara stundā pēc pl. 21:30, turpinot Vides dienas aktivitātes, Daugavpils Universitātes zinātnieki aicinās vērot Cietokšņa dabu naktī.

Informācijai:

Aktuālo informāciju par Europe Direct Dienvidlatgale centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 654 23801.

Uz tikšanos vakara sarunās!

Oskars Zuģickis, Europe Direct Dienvidlatgale centra vadītājs