“Stunde Latgolys laivā” Riebiņu novadā!

18.februārī facebook tiešraidē notika jau trešais raidījums “Stunde Latgolys laivā”. Šoreiz runājām par Riebiņu novada cilvēkiem, kas izvēlas dzīvot un attīstīties Latgalē. Raidījuma viesi: Inese Jakovele Riebiņu novada domes Attīstības un plānošanas daļas vadītāja un Skaidrīte Grigale bioloģiskās zemnieku saimniecības “Vilkači” īpašniece.  Sarunu vadīja remigrācijas krustmāte Latgalē Astrīda Leščinska.

Inese Jakovele sniedza informāciju par projektiem, kas ir īstenoti Riebiņu novadā pēdējos gados, par apskates vietām, sakārtoto infrastruktūru. Riebiņu viesiem noteikti ir jāapskata Riebiņu muiža un parks, zirgaudzētava “Auļi”, kur laipni aicināti  sportisti, audzētāji, zirgu mīļotāji un interesenti. Novadā ir pieejama velonoma un velo maršruti, naktsmītnes.  Produktīvi pavadīt brīvo laiku var slēpošanas un nūjošanas trasēs. Brīvās nišas biznesa ideju īstenošanai novadā ir ēdināšanas jomā. Riebiņos ļoti  aktīvi norit kultūras dzīve, nav pasākumu,kas atkārtotos. Tūrisms ir attīstīts sadarbībā ar blakus novadiem iedzīvotāju piesaistei un tūrisma attīstīšanai.

Kontakti: Inese Jakovele Riebiņu novada domes Attīstības un plānošanas daļas vadītāja, t. 65324379, e-pasts: inese.jakovele@riebini.lv

Bioloģiskās zemnieku  saimniecības “Vilkači” īpašniecei Skaidrīte Grigale no Riebiņu novada Stabulnieku pagasta dalījās savā pieredzē par saimniecības izveidi un piedāvāto produkciju. Zemnieku saimniecība ”Vilkači” nodarbojas ar augļu un ogu audzēšanu un pārstrādi. Sezonas laikā parasti ir pieejama arī stādu realizācija – upenes, smiltsērkšķi, vīnogas/baltas, zilas/, bezērkšķu cidonijas, kazenes. Interesentiem tiek sagatavoti vitamīni ziemai – saldētas smiltsērkšķu ogas, sula un smiltsērkšķu sīrups. Tāpat ābolu sula 3 l iepakojumos. Saimniecība piedāvā arī sulu izspiešanas pakalpojumu un pildīšanu bag in box maisiņos ar krānu/var bez kartona kastes un apdrukātā iepakojumā. Saimniecība 2020. gada Latgales plānošanas reģiona konkursā ’’Latgales reģiona uzņēmēju gada balva’’ uzvarēja nominācijā “Gada mājražotājs”.

Kontakti: www.vilkaci.lv 26782991 skaidritegrigale@inbox.lv .

Sarunu vadīja remigrācijas krustmāte Latgalē Astrīda Leščinska. Raidījums tapis sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu un diasporas sociālo mediju “LAIVA”.

Nākošais raidījums notiks 04.03.2021, kura laikā runāsim ar Aglonas novada cilvēkiem.