Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs iesaistījās Skolēnu mācību uzņēmumu akcijā

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs šo sestdien, 20.februārī, apmeklēja Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Reģionālo Meteņu gadatirgu, kas notika Daugavpilī tirdzniecības centra “Solo” 2. stāvā (Rīgas ielā 9). Akciju rīkoja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, kas ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) sadarbības partneris.

Reģionālajā SMU Meteņu gadatirgū piedalījās 25 jauniešu veidoti skolēnu mācību uzņēmumi no Daugavpils, Jēkabpils, Rīgas pilsētu, kā arī no Daugavpils, Salas, Aizkraukles novadu skolām. Skolēni no plkst.11.00 – 15.00 interesentiem piedāvāja savus oriģinālos izstrādājumus – kosmētiku, dažādus koka izstrādājumus, aksesuārus, kā arī rotaļlietas un vēl citas preces un pakalpojumus.

Latgales plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centrs (LUC), būdams kā viens no rīkotāju sadarbības partneriem, ņēma ne tikai aktīvu dalību žūrijā, bet piedāvāja arī konsultācijas veiksmīgākai jauno uzņēmumu attīstībai.

Gadatirgus ietvaros notika jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana 6 nominācijās. Nominantu atlasi veica žūrija un godalgoto vietu ieguvēji bija sekojoši:

1. Labākā pārdošanas komanda – SMU „ New Life“ no Daugavpils Valsts ģimnāzijas ar produktu – Krūžu paliktņi – „paletes“,
2. Kvalitātes produkts – SMU „ Belle“ no Aizkraukles novada ģimnāzijas ar produktu – ziepītēm no dabīgiem izejmateriāliem,
3. Videi draudzīgs produkts – SMU „Baltie vilki“ no Daugavpils Valsts ģimnāzijas ar produktu- ozolkoka ziepju trauciņiem,
4. Inovatīvs produkts – SMU „ BBK“ no Rīgas 64. vidusskolas ar produktu – basketbola bumbu padevējs,
5. Labākā reklāma – SMU „ Four-leaf clover Latvia“ no Salas vidusskolas ar produktu- dekori, aksesuāri,
6. Labākā dāvana – SMU „ Angel.hug“ no Daugavpils Valsts ģimnāzijas ar produktu – daudzfunkcionālās mīkstās rotaļlietas.
Bez šīm nominācijām tika pasniegtas arī žūrijas simpātijas balvas.

„Swedbank“ AS pasniedza balvu kā „Sociāli atbildīgam uzņēmumam“ SMU „Flames for You“ no Aizkraukles novada ģimnāzijas,
JCI Latgale pasniedza „Dizaina balvu“ – SMU „Lambo“ no Daugavpils Krievu vidusskolas- liceja,
Latgales Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) pasniedza simpātijas balvu SMU „Lignum“ no Rīgas Teikas vidusskolas,
Vēl žurijas simpātijas balvas saņēma SMU „ Dream Light“ no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas nominācijā „Otrā elpa“ un SMU „Digital Kitchen“ no Daugavpils Centra vidusskolas.

”Prieks par dažādību idejās un par to, ka jau skolā jaunieši ir ambiciozi un orientēti uz jaunu, interesantu uzņēmumu veidošanu. Novēlēlam attīstīt prezentēšanas prasmes un būt pārliecinātiem par savu ideju – tā lai acīs degtu pārliecības liesmiņa un lai jaunieši vairāk domā ne tikai par pašu ideju, bet arī par to, vai šī ideja būs peļņu nesoša,” izvērtējot Gadatirgu atzina žūrijas pārstāvji.
Arī paši jaunieši pozitīvi novērtēja šādu iespēju un izteica vēlmi, lai šāds Gadatirgus Daugavpilī notiek ikgadu.

Pasākuma atbalstītāji: Swedbank, TC „Solo”, Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs, LTRK Dienvidlatgales nodaļa, Park Hotel Latgola, JCI Latgale, SIA ROLS un SIA DK Projects.

Fotogrāfijas no pasākuma