Preiļos aizvadīta Sniega diena

Ar stindzinošu salu atausa 16. janvāra rīts, kad Preiļos bija jānotiek Pasaules Sniega dienai. Tas arī bija paredzams, kā arī trūcīgā sniega sega parkā lika domāt, ka sacensības tādos laika apstākļos nebūtu tas labākais risinājums. Tāpēc slēpošanas draugiem tika piedāvāta iespēja izvēlēties sev labvēlīgāko laiku no plkst. 11.00 līdz 19.00 un iesaistīties akcijā „Saslēpo savus kilometrus!”

Uzreiz gribu teikt visiem aktīvā dzīvesveida piekritējiem, kuri iesaistījās un atbalstīja Starptautiskās Slēpošanas federācijas iniciatīvu, paldies par dalību, kā arī savu ģimenes locekļu iesaistīšanu pasākumā. Pasākums balstījās uz Godīgas spēles noteikumiem. Kā pirmie uz slēpēm kāpa Viktors Dudarevs ar savu kundzi, kurus nenobiedēja rīta agruma sals. Katrs dalībnieks, kurš saslēpoja vismaz 2 km saņēma „Apliecinājumu par dalību Pasaules Sniega dienā”, bet tie, kuriem pa spēkam bija 6 km un vairāk, pieplusoja vēl piemiņas nozīmīti. Prieks par kuplajām ģimenēm, kas ar savu piemēru rāda un mudina apgūt slēpošanas prasmes savām atvasēm. Te gribas minēt Valda un Ivetas Šņepstu, Alda un Lolitas Adamoviču, Oļega un Ineses Ļedovskoju ģimenes ar saviem bērniem pilnā sastāvā, kā arī to tētu, mammu vai vecvecāku atbalsts saviem lolojumiem mācot pirmos soļus uz slēpēm. Visus jau nevar pieminēt!

Gandarījums par kopā pavadīto dienu – priekā starojošās acis un sārtie vaigi! Mēģināts tika arī veikt kopīgi saslēpoto kilometru uzskaiti – kopā sanāca drusku pāri 200 km. Te lielākais pienesums no Austra Bogdanova (15 km), Mārtiņa Bogdanova (13 km), Aivara Žugra (12 km). Dāmām naskākās kilometru krājējas bija Jolanta Djubina (10 km) un Digna Prodniece (8 km). Zinu, protams, arī daudzus, kuri šoreiz domās bija kopā ar mums, bet vai iepriekš ieplānotais brauciens vai kāds cits iemesls liedza būt kopā. Daži distanču slēpotāji jau paspējuši paviesoties Madonā un piedalīties nakts sprinta sacensībās „Smecere-2016”, bet citiem tiek dota iespēja sacensību sezonu sākt tepat Preiļos 20. janvārī un „briedināt” sevi kādam nopietnākam slēpojumam izbraukumā, jo nevar jau zināt kādus dabas untumus piedāvās ziema. Jācer, ka arī Preiļu 2. vidusskolas ieplānotajām Pasaules Sniega dienas aktivitātēm lemts būs notikt.