Balvu novadā gatavojas Ziemassvētkiem

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Balvu novada iedzīvotāji steidz rotāt savas mājas, veikalu skatlogus un pagalmus, lai svētku gaidīšanas laiks būtu gaišāks. Jau pirmajā Adventes svētdienā tika iedegta pilsētas lielā egle, kas atrodas tieši pilsētas sirdī – Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā, tādējādi katram rosinot vēlmi padarīt gaišu un mirdzošu savu pagalmu un savas mājas.

Balvos un Balvu novadā notiek daudz dažādi pasākumi saistībā gan ar Ziemassvētkiem, gan citiem ikdienišķiem notikumiem. Ik svētdienu Balvu Sakrālās kultūras centrā ir kāds Adventes laika koncerts, kur uzstājas gan vietējie kolektīvi, gan kolektīvi no Valmieras, Gulbenes. Pamazām tiek organizēti Ziemassvētku pasākumi skolās, bērnudārzos. Decembris ir laiks, kad iestāžu vadītāji un darbinieki atskatās uz gada laikā paveikto, apbalvo čaklākos, sveic organizāciju biedrus, iepriecina tos, kam tas nepieciešams. 17. decembrī notiks sporta laureātu apbalvošana Balvu muižā. 18. decembrī notiks Ziemassvētku pasākums politiski represētajiem iedzīvotājiem, 21. decembrī būs Ziemassvētku pasākums bērniem ar īpašām vajadzībām, bet 22. decembrī tiks sumināti Balvu novada Zelta kāzu pāri.

Laiks domāt arī par Ziemassvētku dāvanām. Noteikti ir vērts doties uz Lauku labumu tirdziņu, kas notiks 12. decembrī Balvos un, iespējams, atrast labāko dāvanu, īstu lauku labumu, kas sarūpēta kāda cilvēka paša rokām.