Pieaugušo izglītības gadatirgus Rēzeknē

Pirmo reizi Latgalē 31. jūlijā, ievadot Rēzeknes pilsētas svētkus “Rēzeknei – 730”, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notiks reģiona gadatirgus “Izglītība pieaugušajiem”. Sākot no pulksten 11.00 gadatirgū ikviens varēs uzzināt par dažādām mācību iespējām pieaugušajiem, izmēģināt jaunas darbošanās prasmes un saņemt pieaugušo izglītības speciālistu konsultācijas.

Gadatirgū piedalīsies pieaugušo izglītības mācību centri un citas izglītības iestādes, kas Latgalē un citur Latvijā piedāvā apgūt gan formālas, gan neformālas mācību programmas. Gadatirgū “Pieaugušo izglītība” piedalīsies mācību centrs “Austrumvidzeme”, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Pirts skola, inovāciju izglītības centrs “Ideja”, Baltijas Datoru akadēmija, Balvu pieaugušo izglītības centrs un daudzi citi.

Pieaugušo izglītība ļauj cilvēkam aktualizēt savas profesionālās prasmes visa mūža garumā: gan papildinot zināšanas jau iegūtajā specialitātē, gan pārkvalificējoties, gan apgūstot jaunas iemaņas brīvā laika aizpildīšanai un personības pilnveidošanai.

Paralēli gadatirgum Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” no pulksten 11.00 līdz 14.00 notiks diskusija par situāciju Latvijas pieaugušo izglītībā, pieaugušo izglītotājiem nepieciešamajām kompetencēm, karjeras prasmju nozīmi un citiem jautājumiem.

Diskusijas dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar pieredzi, kas gūta, realizējot Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projektu “Nacionālie koordinatori Eiropas programmas īstenošanai pieaugušo izglītības jomā”. Šī projekta mērķis ir aktivizēt Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos pieaugušo izglītībā un veicināt efektīva un vienota valsts pieaugušo izglītības modeļa radīšanu. Kopš gada sākuma projekta ietvaros notikušas vairāk nekā 20 diskusijas par pieaugušo izglītību dažādos Latvijas novados, un plānoti pieci reģionālie gadatirgi “Izglītība pieaugušajiem”, pirmais no kuriem 31. jūlijā notiek Rēzeknē.