Līvānos notiks apbalvošanas ceremonija “Gada balva kultūrā”

Sestdien, 14.februārī plkst. 19.00 Līvānu novada Kultūras centrā notiks “Gada balva kultūrā” apbalvošanas ceremonija.

Pasākuma laikā tiks sumināti kultūras jomas speciālisti par paveikto aizvadītajā gadā, kā arī pasniegtas galvenās balvas.

Nomināciju GADA CILVĒKS KULTŪRĀ un 100 euro naudas balvu no Līvānu novada domes ieguvusi Līvānu novada Kultūras centra Tautas deju ansambļa „Silava” un vidējās paaudzes deju kolektīva „Rožupe” koncertmeistare Pārsla Pabērza – par meistarību un profesionalitāti, par ieguldījumu novada kultūras dzīvē, aktīvu radošo darbību un personīgo iniciatīvu.

Nomināciju LABĀKAIS AMATIERMĀKSLAS KOLEKTĪVS un 300 euro naudas balvu no Līvānu novada domes saņems Līvānu novada folkloras kopa “Ceiruleits” (vadītāja Anna Kārkle) – par ieguldīto darbu gan sava novada, gan Latvijas Valsts tautas tradīciju izzināšanā, saglabāšanā un popularizēšanā. Šīs nominācijas piešķirtas ar Līvānu novada domes 2015.gada 29.janvāra lēmumu, balstoties uz saņemtajiem iedzīvotāju iesniegumiem par kandidātu izvirzīšanu.

Nomināciju GADA KULTŪRAS PASĀKUMS aizvadītajā gadā iedzīvotāju balsojumā saņem Grāmatu svētki, kas norisinājās 2014.gada 30.aprīlī un piesaistīja lielu iedzīvotāju interesi. Šajos svētkos bija padomāts gan par pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem. Svētku ietvaros norisinājās gan tikšanās ar slaveniem literātiem un māksliniekiem, gan diskusijas un grāmatu apgādu grāmatu tirdziņš. Bērniem bija iespēja tikties ar iemīļotu grāmatu varoņiem un to autoriem. Notika dažādi konkursi un radošas aktivitātes. Pasākumu rīkoja Līvānu novada Centrālā bibliotēka, sadarbojoties ar Līvānu novada domi, Latvijas Lauku bibliotēku atbalsta biedrību un Latvijas avīzi.

Informāciju sagatavoja
Līvānu novada sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļa
ginta.kraukle@livani.lv; 65307270; 29492184