FM aicina uz semināru par pašvaldību ieguldījumiem kapitālsabiedrībās

Lai uzlabotu pašvaldību dibināto kapitālsabiedrību pārvaldību un veidotu vienotu izpratni par labas prakses iedibināšanu pašvaldību ieguldījumu pārraudzībā, Finanšu ministrija (FM) šā gada 28. janvārī rīko pašvaldībām semināru “Pašvaldību ieguldījumi kapitālsabiedrībās un to pārvaldība”.

“Uzskatām, ka konstruktīva diskusija ar nozares politikas veidotājiem būs vērtīgs ieguvums visiem semināra dalībniekiem un rezultātā tiks uzlabota pašvaldību ieguldījumu kapitālsabiedrībās pārvaldība. Tādēļ uz semināru jo īpaši aicinām par ieguldījumu pārvaldību atbildīgās pašvaldību amatpersonas, kuru pārstāvētās pašvaldības savu funkciju veikšanai ir izveidojušas kapitālsabiedrības,” norāda FM Pašvaldību finansiālās uzraudzības un finansēšanas departamenta direktore Inta Komisare.

Semināra mērķis ir uzlabot pašvaldību dibināto kapitālsabiedrību pārvaldību un veidot vienotu izpratni pašvaldību amatpersonām par labas prakses iedibināšanu pašvaldību ieguldījumu pārraudzībā. Seminārā piedalīsies FM struktūrvienību pārstāvji, pieaicinot arī Valsts kontroles, Iepirkumu uzraudzības biroja, Valsts kases amatpersonas un akadēmiskos mācībspēkus.

Seminārā tiks apskatīti ar pašvaldību kapitālsabiedrību darbību saistīti jautājumi no tādiem aspektiem kā komercdarbības atbalsts, publiskie iepirkumi, pašvaldību gada pārskatos pievienojamā informācija un iespējas saņemt pašvaldību galvojumus. Dalībniekiem būs iespēja arī uzklausīt Valsts kontroles pārstāvju viedokli par to, kas pašvaldībām jāņem vērā, īstenojot pārvaldes uzdevumus komercdarbības veidā.

Semināra atklāšana plānota šā gada 28. janvārī plkst. 10.00 “Maritim Park Hotel Riga” telpās. Seminārs tiek rīkots Eiropas Sociāla fonda projekta „Atbalsts reformām budžeta un finanšu politikas jomā” ietvaros un tas ir bez maksas.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu seminārā, lūgums pašvaldībām līdz 23. janvārim uz e-pastu aivita.zavadska@fm.gov.lv pieteikt dalībniekus (ne vairāk kā 2 cilvēki no vienas pašvaldības), paziņojot dalībnieka vārdu, uzvārdu, ieņemamo amatu un e-pasta adresi.

Semināra darba kārtība