Kārsavā norisinājās starptautiskā vasaras nometne “Māksla nepazīt robežu”

Latvijas – Krievijas pierobežas sadraudzības projekta “Forget a hurry” ietvaros Kārsavā norisinājās bērnu un jauniešu vasaras nometne “Mākslai nav robežu”, kurā jaunie mākslinieki un literāti darbojāss radošajās meistarklasēs.

Pagājušā gada rudenī tika organizēts starptautisks literārās jaunrades konkurss, izmantojot multimediju-komunikācijas iekārtas visās trīs pašvaldībās vienlaicīgi, lai izvēlētos labākos dzejas un mākslas darbus, kuri tiks publicēti starptautiskā grāmatā „Aizmirsti steigu”. Pamatojoties uz konkursa rezultātiem, labāko darbu autoriem tika piedāvāta iespēja piedalīties vasaras nometnē Kārsavā.

Vasaras nometnē piedalījās jaunieši no Viļāniem, Kārsavas un Šlisselburgas, kuri no 18. augustā līdz 22. augustam darbojās profesionāļu organizētās meistarklasēs Kārsavas mūzikas un mākslas skolā, apmeklēja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”, iepazina Latgales kultūru kopā ar keramiķi Pēteri Gailumu, darbojoties viņa darbnīcā. Nometnē ir iespēja iegūt jaunus draugus, šādi latviešiem un krieviem, veicinot starpkultūru izpratni. Kļūt patstāvīgākiem, saturīgi un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku dažādās komandas veidošanas un personības attīstošajās spēlēs. Atklāt sevī jaunus talantus un noteikti arī iemācīties kaut ko jaunu.

Nedēļas laikā jaunieši gatavojās Kārsavas novada jauniešu dienai, kurā sniegs savu priekšnesumu, prezentējot nometnē apgūtās prasmes.

Nometne notiek Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007-2013 projekts Nr. ELRII 359. Projektā „FORGET A HURRY” vienojas Viļānu novads, Kārsavas novads un Šlisselburgas pilsēta, kopīgi veidojot vienotas kultūras informācijas telpu un sadarbības tīklu, kurā radoši izpaužas literāti un mākslinieki.

Informāciju sagatavoja:
Inese Krivmane
Kārsavas novada sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 26 606 506
E-pasts: inese.karsava@gmail.com
www.karsava.lv